marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

A murit Jerry Springer, creatorul controversatelor talk-show-uri televizate

Fostul politician și om de televiziune de mare succes s-a stins din viață după o luptă grea cu boala.

A murit Jerry Springer, creatorul controversatelor talk-show-uri televizate
Pe 27 aprilie 2023, legendarul personaj de televiziune și fostul primar al orașului Cincinnati, Jerry Springer, a murit la vârsta de 79 de ani în casa lui din Chicago, Illinois, după o luptă grea împotriva cancerului pancreatic.
 
El primise cumplitul diagnostic abia cu câteva luni în urmă, însă boala a avut o evoluție galopantă, iar starea sănătății lui s-a înrăutățit în ultima săptămână, după cum se arată în declarația oficială a familiei cunoscutului realizator de televiziune.
 
Însăși povestea de viață a lui Jerry Springer e una fantastică. Născut pe 13 februarie 1944, în Marea Britanie, într-o stație de metrou, ca fiu al unor imigranți fugiți din calea Holocaustului, Jerry Springer a ajuns cu părinții săi în Statele Unite când el avea cinci ani, stabilindu-se în cartierul Queens din New York.
 
A studiat științe politice la Universitatea ”Tulane” și a obținut o diplomă în drept de la Universitatea ”Northwestern”. Cariera politică a lui Springer a început ca asistent în campania prezidențială a lui Robert F. Kennedy în 1968. În 1971, a fost ales în Consiliul orașului Cincinnati dar mandatul său a fost umbrit de scandal. El a demisionat după ce a recunoscut că a plătit prostituate cu cecuri personale, o decizie care a șocat comunitatea politică din Cincinnati. În ciuda controversei, Springer a revenit în politică în 1975, când a câștigat un loc în consiliu și a servit ca primar al orașului Cincinnati în 1977.



 
După perioada sa în politică, Jerry Springer a devenit prezentator de știri și comentator la WLWT-TV, iar în 1991 și-a lansat talk-show-ul omonim, urmând inițial un format tradițional. Cu toate acestea, "The Jerry Springer Show" s-a transformat curând într-un spectacol provocator și controversat, captivând audiențele cu momentele sale scandaloase și detronând-o chiar și pe Oprah Winfrey în mai multe orașe în acea perioadă. "The Jerry Springer Show" a rulat timp de 27 de ani. TV Guide a clasat emisiunea pe locul 1 într-o listă a "celor mai proaste emisiuni din istoria televiziunii", dar a rămas un succes de audiență. Springer și-a apărat emisiunea ca fiind "divertisment de evadare" și o reflectare a experiențelor diverse ale societății, afirmând: "Televiziunea nu creează și nu trebuie să creeze valori. Este doar o imagine a tot ce este acolo - binele, răul, urâtul."



 
După încheierea "The Jerry Springer Show" în 2018, Springer și-a continuat cariera în televiziune cu "Judge Jerry", un show de tribunal care a avut trei sezoane. Ultima sa apariție TV a avut loc în ultimul sezon al "The Masked Singer", unde a purtat un costum de gândac și a cântat un clasic al lui Frank Sinatra.
 
Impactul lui Springer asupra culturii populare și a televiziunii a fost uriaș, dar trebuie menționat că el a rămas conectat la realitățile politice, era cunoscut drept un om inteligent, cald, cu simțul umorului și generos și făcea multe acte de caritate.
 
FOTO: pagina oficială

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies