marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actori care au dat cu bata in balta si si-au atacat propriile filme

Presa le catalogheaza de multe ori ca momente de prostie curata. Si totusi nu de putine ori un actor si-a desfiintat un film, fie el bun sau prost, inainte sau dupa lansarea in cinematografe. Contractul, relatia cu colegii de platou si regizorii, sau modificarile de scenariu sunt cateva din motivele care au facut  ca multe vedete sa dea cu bata in balta si sa-si critice propriile filme. Iata cateva dintre ei.  

1. Harrison Ford - Cowboys& Aliens ( 2011)

Filmul e lansat in SUA de peste o luna insa nu a reusit inca sa aduca profit. Din aceasta saptamana ruleaza si in Romania. Westernul despre cowboys care lupta impotriva extraterestrilor pentru a salva lumea a fost  considerat de americani un epic fail. Pana si Harrsion Ford a parut stanjenit ca a jucat in el.  La o saptamana de la lansare actorul a declarat clar si raspicat ca nu a inteles scriptul. "Cand am terminat de citit 30 de pagini din script l-am aruncat, mi-am sunat agentul si l-am intrebat de ce mi l-a trimis pentru ca nu ma  vad jucand in el" a declarat actorul. Acum cat de dificil poate fi sa intelegi scenariul de la un astfel de film?

2. Sean Penn - The Tree of Life (2011)

OK, filmul lui Terence Malick a luat Palme d'or la Cannes in acest an, insa daca nici lui Sean Penn nu i-a placut ce a iesit la urma, ce sa mai spunem de patronii de cinema-uri care inainte de difuzarea filmului au pus afise in sali cu textul "urmeaza un film vizionar, filozofic, cu o structura non-lineara, pentru care telespectatorii trebuie sa fie deschisi la minte si dupa care se pot citi diverse materiale care sa aduca lamuriri in legatura cu viziunea regizorului" Multi dintre americanii care au vazut filmul au mers sa ceara banii pe bilet inapoi.

Sean Penn a declarat acum cateva zile pentru Le Figaro ca nu a fost multumit la final de film: "Scenariul a fost unul minunat, dar nu am simtit pe ecran aceeasi emotie. Un stil narativ mai conventional ar fi ajutat filmul mai mult fara sa-i stirbeasca din frumusete" a declarat actorul care recomanda filmul, insa acelora care merg la el fara preconceptii.

3. Brad Pitt -  The Devil’s Own ( 1997)

Filmul despre prietenia dintre un terorist ( Brad Pitt ) si un politist ( Harrison Ford) a fost desfiintat de actorul de 45 de ani. Brad Pitt a numit ultimul film al lui Alan Pakula un adevarat "dezastru". "A fost un film facut in stil iresponsabil" a declarat actorul in Newsweek cu o saptamana inainte de lansarea filmului. Pelicula a strans totusi 140 de milioane de dolari.

4. Megan Fox - Transformers

Pe langa faptul ca frumoasa bruneta l-a atacat pe regizorul Michael Bay, actrita a numit ironic intr-un interviu partea a doua din serie ( Transformers: Revenge Of The Fallen) "un film pentru genii". Megan s-a dat in spectacol spunand ca nu a inteles scriptul si l-a intrebat pe un reporter cum de nu l-a apucat durerea de cap in timp ce se uita la film. Nu e de mirare ca a fost data afara din franciza.

5. Wesley Snipes - Blade: Trinity

Controversatul bad boy Snipes nu a fost nici el multumit de varianta finala a ultimei parte din seria Blade. Actorul s-a plans ca multe din scenele cu el au fost taiate pentru a li se face loc altora cu Ryan Reynolds si Jessica Biel.  Producatorii  au acuzat ca declaratiile sale penibile au dus la rezultate slabe ( fata de primele 2 filme) in box office.

6. Katherine Heigl - Knocked Up (2007)

Frumoasa blonda a declarat in timpul unui interviu pentru Vanity Fair ca filmul: " este unul sexist, care arata ca femeile sunt niste scorpii, lipsite de umor si manipulatoare in timp ce barbatii sunt niste tipi adorabili si amuzanti". A incercat sa dreaga busuiocul, insa presa a considerat interviul o mare gafa din partea sa. Daca mai tinem cont ca dupa aia a facut The Ugly Truth nimeni nu o mai crede.

7. Sean Connery - The League Of Extraordinary Gentlemen (2003)

Nu a fost unul din filmele preferate ale fostului agent 007 si nu s-a ascuns sa o spuna. Pe durata filmarilor a fost la cutite cu regizorul Stephen Norrington care a lipsit de la premiera filmului. Intrebat de reporteri unde este Stephen Norrington, Connery a raspuns senin: "Verificati la spitalul de nebuni".
 

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies