marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Adevaratul Jordan Belfort, despre The Wolf of Wall Street: "Am facut lucruri si mai rele decat in film, eram sub influenta unor cantitati uriase de droguri". Dezvaluirile omului care a zguduit America in anii '90

Jordan Belfort, brokerul care a zguduit Wall-Street-ul in anii '90 si a stat 22 de luni in inchisoare pentru frauda, a recunoscut ca filmul The Wolf of Wall Street perfect reflecta gesturile si actiunile pe care le-a facut si nu a exagerat in niciun fel stilul sau de viata.

Adevaratul Jordan Belfort, despre The Wolf of Wall Street: Am facut lucruri si mai rele decat in film, eram sub influenta unor cantitati uriase de droguri . Dezvaluirile omului care a zguduit America in anii 90

Intr-un interviu acordat celor de la The Guardian, Belfort a declarat ca filmul, in care el este jucat de Leonardo DiCaprio, este complet adevarat, ba din contra, viata lui a fost mult mai haotica decat este prezentata in fim.

 

The Wolf of Wall Street, regizat de Martin Scorsese,  film care a primit 5 nominalizari la Oscar, inclusiv pentru Best Picture, a fost in centrul unor controverse, imediat dupa lansare. Filmul a fost criticat pentru comportamentul depravat pe care-l prezinta si incurajeaza, dar si pentru cateva scene pe care cinefilii le-au considerat exagerate, tinand cont ca are la baza memoriile lui Belfort.
 

 

Insa, adevaratul Jordan Belfort, care acum tine discursuri motivationale despre cum sa iti faci o cariera, spune ca filmul reflecta realitatea si ca de fapt, el a facut lucruri si mai rele decat au fost expuse pe marile ecrane.

"Scenele cu abuz de droguri, cele in care apar prostituate sau scenele de sex din birou cu asistentele s-au intamplat si in realitate. Sincer, viata mea a fost si mai rea de atat. Eram drogat mereu, doar ca foloseam mai mult pastilele quaaludes decat cocaina" a spus onest Belfort.

 

 

Filmul lui Scorsese include cateva scene in care Belfort se drogheaza puternic si trece prin mai multe stari. Unele grupuri au criticat in special scena in care personajul jucat de DiCaprio ajunge in "paralizie cerebrala" din cauza unei doze foarte puternice de droguri. Insa, Belfort explica si acest moment:  "Am petrecut ore intregi cu Leo in care am facut orice se putea, de la a iesi in oras si a sta de vorba pana la a-i arata cum ma manifestam cand consumam droguri. I-am aratat care erau etapele, inclusiv cea in care ma taram pe podea, iar el ma filma in tot acest timp".

Belfort spune ca o singura scena din film nu s-a intamplat si in realitate, cea in care personajul principal se cearta puternic cu sotia sa, interpretata de Margot Robbie, si o bate. "Nu am lovit-o niciodata pe sotia mea si nu i-am dat un pumn in stomac, asa cum se petrec lucrurile in film. Scena e fictiva. Dar da, am avut un conflict puternic, ea s-a luat de mine, iar eu am impins-o si am dat-o afara. Imi iesisem din minti. Eram pe marginea prapastiei, nu cred ca am fost mai jos in viata ca atunci. Nu incerc sa imi gasesc scuze, e oribil ce am facut. Dar toate aceste lucruri le-am facut pentru ca eram sub influenta unor cantitati uriase de droguri" a continuat Belfort.

 

 

 

Jordan Belfort, 55 de ani, ramane si acum un personaj controversat, iar familiile celor care au cazut in plasa si au facut afaceri cu el, il condamna si acum. Din cele 110 milioane de dolari datorate, el a returnat doar 11 milioane de dolaricatre familiile victimelor inselate si fraudate.

 

The Wolf of Wall-Street este iubit de majoritatea criticilor, care au oferit recenzii extraordinare. Unii l-au numit noul Goodfellas, altii spun ca este cea mai buna colaborare dintre cei doi cineasti. Insa au existat si cinefili care s-au declarat dezgustati de portretul decadent al vietii de pe Wall-Street. Leonardo DiCaprio si Jonah Hill au iesit pe rand sa apere filmul, spunand ca  fost inteles gresit: ei nu incurajeaza acest comportant, ci din contra, filmul arata cat de daunatoare este aceasta viata si cat de mult distruge individul. Cu toate astea, experienta lui Scorsese isi spune cuvantul, cineastul nefiind deloc uimit de aceste reactii negative: "Am mai patit asta si la Mean Streets, Raging Bull sau Taxi Driver, filme in care oamenii erau dezgustati de personajul principal. Chiar si cu Goodfellas...unde personajele faceau lucruri groaznice, dar se simteau bine facand-o. Nu am citit comentariile negative, dar cei apropiati mi-au spus despre ce e vorba. Personajul din film intra in inchisoare, iese si continua sa faca tampenii. Si ce trebuie observat aici este factorul cultural si societatea, care ii ofera prilejul de a-si continua comportamentul si chiar-l incurajeaza. Am 71 de ani, faceam filme ca Goodfellas cu 30 de ani in urma, si am vazut transformarea Americii. Valorile sunt acum legate de bani, celelalte valori adevarate nu mai exista. Eu nu am vrut sa le ofer un mesaj educativ spectatorilor, asta ar fi fost prea previzibil" a spus Scorsese intr-un interviu acordat publicatiei Deadline.

 

 

DiCaprio la randul sau a considerat povestea lui Belfort incredibila: "Nu am vrut sa facem un film care sa gaseasca scuze pentru acest comportament, ci am ales varianta umoristica. Ce ne facem sa ajungem in aceasta prapastie? Pana la urma, acest film este o oglinda pentru noi toti. Toti suntem consumatori si ne dorim cat mai multe. Nu am vrut sa cream empatie pentru personaj, ci sa-l aratam fara nici un fel de compromis. Este viata lui, nu e inventata. Noua nu ne plac acesti oameni, ca sa fim onesti, dar exista o atractie in stilul lor de viata, insa nu il glorificam. Acest gen de individ continua sa existe in lumea noastra si nu a disparut, asta am vrut sa aratam. Nu ne-am propus sa facem o comedie, dar era inevitabil sa nu se intample asa, tinand cont de ce au trait si cat de mult se distrau. Unele momente ne erau clare, vor fi hilare. Pentru mine acest film este diferit, este altfel si cu o gandire out of the box. Imi cer scuze fata de cei care au interpretat altfel, dar este un film puternic pentru ca explica un comportament pe care noi, americanii, l-am fabricat chiar aici in SUA. Exploreaza natura umana..." a spus DiCaprio, tot pentru Deadline.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies