marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Wolf of Wall Street, interzis in jurul lumii: filmul lui Martin Scorsese este cenzurat in mai multe tari, scenele care au creat controverse

Considerat unul dintre cele mai bune filme ale lui Scorsese, The Wolf of Wall Street nu a scapat de controversele puternice legate de scenele explicite si de excesele prezentate in productie.

The Wolf of Wall Street, interzis in jurul lumii: filmul lui Martin Scorsese este cenzurat in mai multe tari, scenele care au creat controverse

 

In acest sens, in mai multe tari din Asia, The Wolf of Wall Street va putea fi urmarit in diverse versiuni, nu putine fiind tarile in care anumite secvente vor fi cenzurate sau scoase definitiv din film. Cei din Emiratele Arabe Unite vor vedea o versiune cenzurata. Cei de la IndieWire noteaza ca versiunea din cinematografele din Emiratele Arabe Unite va fi mai scurta cu 45 de minute, dupa ce Comisia de Cenzura a scos aproape toate scenele de sex si in care se consuma droguri. La fel de cenzurat a fost si limbajul, tinand cont ca filmul a batut recordul, cu cel mai mare numar de injuraturi din istorie: 506.

 

In India si Liban au fost eliminate trei scene importante, in timp ce in Malaezia si in Nepal productia a fost interzisa. Cei din Singapore au ales varianta ca filmul sa fie difuzat doar in anumite cinematografe din cauza rating-ului foarte strict.

 

 

 

"O parte din continutul filmului face ca productia lui Scorsese sa fie dificil de prezentat in anumite tari. Ne priveste atunci cand cineva taie secvente din film, dar fiecare teritoriu este diferit", a declarat Christian Mercuri, presedintele de la Red Granite, compania care se ocupa de distribuirea The Wolf of Wall Street, conform Hollywood Reporter.

 

The Wolf of Wall Street a inceput sa ruleze deja in diferite tari din lume, incasarile obtinute pana acum fiind satisfacatoare. In Statele Unite, productia lui Scorsese a realizat incasari de peste 80 de milioane de dolari, in timp ce la nivel international a strans pana acum peste 40 de milioane de dolari.

 

 

"Incerci sa faci un film pentru publicul de la nivel mondial. Aceasta este o productie spectaculoasa, toate cele trei ore sunt asa. Este o rusine ca in anumite tari nu este permisa rularea sa in intregime", a afirmat Mercuri. 

 

In India, trei scene au fost taiate: orgia gay, secventa in care Jonah Hill se masturbeaza in public si scena de deschidere a filmului in care DiCaprio consuma cocaina de pe posteriorul unei femei. De asemenea, expresia "toate calugaritele sunt lesbiene" a fost stearsa.

 

 

Agentia de film din Singapore a notat productia cu un rating restrictiv R21, ceea ce inseamna ca doar spectatorii cu varsta de peste 21 de ani pot vedea filmul care va rula doar in sapte cinematografe din centrul orasului Singapore. In plus au fost taiate cateva scene, inclusiv pe cea in care DiCaprio face sex cu o insotitoare de zbor.

 

Recompensat deja cu Globul de Aur pentru ,,Cel mai bun actor, intr-o comedie sau musical”, Leonardo DiCaprio interpreteaza magistral rolul controversatului Jordan Belfort, un broker care a trait visul american pana cand acesta s-a transformat in cosmar. A inceput de jos si a avut o ascensiune fulgeratoare, iar lacomia corporatista, succesul in exces si puterea dobandita l-au transformat din broker onest in infractor implicat in scandaluri de coruptie, inselaciune si crime.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies