marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Wolf Of Wall-Street: cum a reactionat adevaratul Jordan Belfort, omul care a zguduit America in anii '90, dupa ce a vazut filmul:  „Leo este uimitor, Marty este un regizor genial”

Filmul regizat de Martin Scorsese si pregatit pentru lansare in ziua Craciunului, il are in prim-plan pe tanarul si extravertitul Belfort pe post de presedinte al Stratton Oakmont Inc., companie ce a initiat-o cu doar cateva scaune si telefoane intr-un magazin auto din Long Island. Acesta este bine-cunoscut in randul celor care spalau bani, cazul fiind unul real ce a facut mare valva in trecut, considerat cel mai mare caz de frauda din SUA. 

The Wolf Of Wall-Street: cum a reactionat adevaratul Jordan Belfort, omul care a zguduit America in anii 90, dupa ce a vazut filmul: Leo este uimitor, Marty este un regizor genial

Chestionat asupra productiei bazate pe viata sa personala, Belfort a spus: „Leo este uimitor, am petrecut o gramada de timp in compania lui si am avut discutii interesante. La fel si cu Marty, care este un regizor genial”. The Wolf of Wall-Street urmareste viata acestuia in anii '90, atunci cand Belfort era cel mai bogat om din America, ducea o viata de lux din care nu lipseau viciile si prostituatele. Cu toate astea, visul sau s-a naruit rapid, iar acum, adevarataul Belfort nu isi doreste decat sa uite acel capitol al vietii care l-a adus in spatele gratiilor.

 

 

De cele mai multe ori, se intampla ca eroii adevarati de la care pornesc anumite proiecte cinematografice sa fie nemultumiti de modul in care le este expusa povestea pe marile ecrane. Dar Jordan Belfort s-a aratat incantat de modul si viziunea lui Martin Scorsese, dar si de interpretarea lui Leonardo DiCaprio, conform unui interviu acordat celor de la USA Today.

 

Jordan Belfort in realitate                                                           Leonardo DiCaprio in The Wolf of Wall-Street


Belfort a castigat peste un miliard de dolari din escrocherii la bursa pe care i-a risipit pe pe distractii extravagante, sex si droguri. A scapat dupa ce a ajuns la o intelegere cu cei de la FBI si dupa ce a iesit din inchisoare a devenit speaker motivational. Compania sa infiintata in 1990 avea aproape 1000 de angajati.

Stratton Oakmont a facut o avere prin tactici de constrangere si persuasiune. Belfort si oamenii sai stiau ca pot face astfel mai multi bani si au pornit-o pe un teren periculos. Privind retrospectiv, acum intelege ca frauda sa nu a meritat: „Nu iti doresti sa fi bun la asa ceva. Mereu trebuia sa fac eforturi colosale pentru a-mi acoperi urmele si a sterge dovezile. Eram mereu obosit si tracasat. Traiesti o viata haotica ce te poate duce usor la disperare.”


Belfort s-a declarat vinovat în 1999 si a fost de acord sa devina martor guvernamental intr-un caz impotriva unui contabil si a altora gasiti vinovati de fals in acte si depozitare de bani nedeclarati in conturi de peste ocean.

 

Dupa o casatorie esuata si o lupta impotriva drogurilor, Belfort a fost sentintat in 2003 la 3 ani si jumatate in spatele gratiilor si scutit de executare silita pentru plata celor 110 milioane de dolari pe care-i datora, in schimbul oferirii guvernului a 50% din viitoarele sale castiguri. Pe timpul inchisorii, el a scris o carte autobiografica si a vandut drepturile povestii sale pentru ecranizare.


Belfort a spus ca acum poate face zeci de mii de dolari din consultanta si alte servicii. Site-ul sau se mandreste cu faptul ca a dezvoltat un sistem care „ia practic orice companie sau individ ... si le da posibilitatea sa-si creeze castiguri semnificative si sa-si asigure succes profesional, fara a-si sacrifica integritatea sau etica”.


In prezent, „Jordan este un om respectabil, silitor, si platitor de taxe”, a punctat logodnica sa, Anne Koppe, intr-o scrisoare trimisa judecatorului.
 

 

 


Intr-o alta scrisoare, datata 25 octombrie, procurorii i-au comunicat judecatorului faptul ca au luat spre reexaminare documentele aduse la dosar de catre Belfort, inaintea urmatoarei sedinte a cazului de la sfarsitul lunii. Belfort spera la o rezolutie rapida a lucrurilor pentru a o lua de la capat: „Vreau doar sa inchei acest capitol al vietii mele”, a declarat acesta.

 

Drama biografica The Wolf of Wall Street  este o adaptare a cartii de memorii omonime a autorului Jordan Belfort. Distributia stralucitoare ii cuprinde pe Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Kyle Chandler, Jean Dujardin, Matthew McConaughey, Jon Favreau.

 

Interpretat de DiCaprio, Belfort a fost unul dintre cei mai puternici oameni de pe Wall Street in timpul anilor ‘90, creand si conducand firma de Brokeraj Stratton Oakmont – probabil compania din care s-a inspirat filmul “Boiler Room”. A castigat milioane de dolari pe luna, se droga cu cocaina, frecventa zeci de prostituate, pe langa casatoria cu minunata doamna Belfort (interpretata de Margot Robbie), ale carei farmece si crize de isterie le mentioneaza foarte des in carte.

 

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies