marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Angelina Jolie pleaca la razboi. Afla aici totul despre primul ei film ca regizor: In the Land of Blood and Honey

Un  razboi dur si pe care niciodata nu l-a inteles pe deplin a determinat-o pe Angelina Jolie sa faca un film despre o poveste de dragoste emotionanta care se naste in mijlocul conflictelor din Bosnia din urma cu aproape 20 de ani.

Angelina Jolie pleaca la razboi. Afla aici totul despre primul ei film ca regizor: In the Land of Blood and Honey

GALERIE FOTO: 20 DE IMAGINI DIN  IN THE LAND OF BLOOD AND HONEY!


In the Land of Blood and Honey
debutul regizoral al actritei, spune povestea unei femei musulmane care se indragosteste de un soldat sarb inainte ca razboiul din Bosnia sa inceapa. Femeia ajunge in timpul conflictului prizoniera intr-o tabara de refugiati unde gardian este chiar omul de care se indragostise. Istoria lor este una mai complicata: presupune tradare, pasiune si speranta.


Angelina Jolie a fost total tulburata de povestile din lagarele de prizonieri din Bosnia. In 2010 a vizitat Foca din Bosnia de est, teatrul unor evenimente extrem de dure: mii de femei bosniace musulmane au fost violate in taberele unde erau tinute prizoniere de soldati sarbi. Unele erau intentionat lasate insarcinate pentru "a dilua genele musulmane"


Uite cate milioane de dolari a primit Angelina Jolie pentru primele fotografii cu bebelusii ei


"Sunt multe scene grafice si tulburatoare, pentru ca am vrut sa pastrez realitatea razboiului, insa nu am vrut sa jignesc pe nimeni. Unde nu am stiut ceva, am intrebat" a povestit actrita. De la inceput, proiectul a fost inconjurat de controverse. Filmarile au fost la un pas de a fi intrerupte anul trecut, in octombrie, cand un zvonul fals ca pelicula regizata de Jolie ar fi despre o femeie bosniaca, victima a unui viol, care se indragosteste de agresorul ei sarb au incins spiritele pe teritoriul bosniac si au atras atentia mai multor organizatii. Acestea au cerut ca actrita americana sa nu primeasca acceptul de a filma la Sarajevo.


 

Recent  actrita a fost acuzata de un scriitor croat ca s-ar fi inspirat din romanul sau pentru a realiza In the Land of Blood and Honey, cei de la Hollywood par sa nu fie afecati de acest scandal si lauda debutul regizoral al lui Jolie si viziunea sa asupra razboiului din Bosnia.


 
Angelina Jolie a vrut ca in filmul ei sa fie cat mai bine reflectata realitatea razboiului, chiar daca este cruda si uneori de nesuportat: "Oamenii de aici au crezut ca lumea a uitat de ei. A fost o perioada grea si plina de durere. Am vrut sa le arat tuturor cat de curajosi au fost acesti oameni, dara fara sa jignesc pe cineva" a spus Jolie.


Inainte de a se apuca de film, Angelina Jolie a citit multe carti despre razboiul din Bosnia, pentru a intelege mai bine cat de dur a fost: "Cand a izbucnit razboiul, aveam 17 ani, nu stiam cata agonie exista, asa ca am incercat sa descopar totul despre conflict" a marturisit actrita.


Pentru primul sau film ca regizor, Jolie a lucrat cu actori locali, cei mai multi dintre acestia fiind copii in perioada razboiului care a devastat aceasta tara in anii '90. Bosniacii au asteptat in zadar ajutor si au tot sperat ca cineva ii va salva din acest conflict sangeros. Jolie a ales ca filmul sa fie in limba sarba cu subtitrare in limba engleza. "Acest film a fost facut pentru a aminti de razboiul care a provocat atat de multa suferinta acestui popor, dar doar cateva grupuri restranse inteleg cu adevarat mesajul".


 

Autenticitatea filmului In the Land of Blood and Honey  este data de echipa de actori profesionisti proveniti din fosta Iugoslavie: sarbi, musulmani si croati. Multi dintre ei au trait pe pielea lor conflictul si au pierdut rude. Actorul principal, Goran Kostic, vine dintr-o familie militara, iar in film joaca rolul unui soldat fortat sa comita acte de cruzime, iar interpretarea sa extrem de puternica a fost laudata.

Ermin Bravo, unul din cei mai tineri actori din film, a fost si el martor al razboiului, pe vremea cand era copil. In timpul filmarilor, acesta a purtat pantalonii de la uniforma pe care fratele sau a purtat-o in timpul luptelor reale. In timpul auditiei pentru rol, Bravo a povestit ca pe atunci uitase ce gust au bananele, mai ales ca in aceea perioada, traiau cu ratii si portii limitate pe zi, cu putina paine, lapte praf si orez.


Alma Terzich, o alta actrita din film care a fost martora evenimentelor tragice, a fost si ea traumatizata de acea perioada. "Acest film a fost extrem de impresionant, pentru ca eu mi-am pierdut tatal in acest razboi. Mi-am pierdut 28 de rude. A fost o responsabilitate imensa sa joc rolul unei femei care supravietuieste in conditiile astea aspre. Asa ca era de datoria mea sa joc cat mai credibil."

Chiar daca era in scaunul regizorului, Jolie a cerut sfaturile tuturor din echipa: "Nu m-am ferit sa cer ajutorul regizorului de imagine si celorlati. Am ascultat cu atentie de actori, pentru ca multi dintre ei au trait acest razboi. Le-am ascultat povestile si am incercat sa le integrez cat mai bine in film" a spus actrita intr-un interviu pentru Daily Beast. In the Land of Blood and Honey se lanseaza in SUA pe 23 decembrie.

 

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.





Modifică setările cookies