marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Anne Hathaway retrăiește, vară de vară, O singură zi

O poveste de iubire atipică ecranizată după romanul omonim și care vorbește despre prietenie, familie, nostalgie și regret.

Anne Hathaway retrăiește, vară de vară, O singură zi
După ce au fost împreună o singură zi, pe 15 iulie 1988, ziua absolvirii facultății, între Emma Morley (Anne Hathaway) și Dexter Mayhew (Jim Sturgess) se înfiripă o prietenie care va dura o viață. Ea este o fată provenită din clasa muncitoare, cu principii și ambiții, care visează să facă lumea mai bună. El este un playboy dintr-o familie înstărită, care visează că lumea va fi terenul lui de joacă.
 
În cele două decenii care au urmat, cei doi își trăiesc relația prin intermediul mai multor zile de 15 iulie. Împreună sau separat, îi vedem pe Dex și Em prieteni la bine și la greu, cu speranțe și vise năruite, cu clipe fericite sau cu lacrimi în ochi. Undeva de-a lungul acestei călătorii, cei doi își dau seama că ceea ce căutau și sperau fusese acolo pentru ei dintotdeauna. Pe măsură ce semnificația acelei zile din 1988 li se dezvăluie, ce doi încep să priceapă natura iubirii și a vieții.


 
O poveste care, mai înainte de-a fi film, a fost un roman bestseller semnat de David Nicholls și tradus în 31 de limbi.
 
Filmările au avut loc în vara lui 2010 și au durat opt săptămîni. S-a turnat la Londra, Edinburgh, Paris și în Dinard, un orășel din Bretagne care a înlocuit Grecia scenelor de vacanță din carte, suplinind-o cu brio prin romantismul peisajelor.


 
Filmul „O singură zi”/„One Day” (2011) este difuzat la Pro Cinema duminică seară de la ora 20:30 și, în reluare, de la ora 00:45.


Modifică setările cookies