marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Apocalipsa s-a mutat in Islanda: Tom Cruise dezvaluie provocarile prin care a trecut la filmarile pentru Oblivion  

Saptamana viitoare, noul film al lui Tom Cruise, Oblivion, ajunge si in Romania. Oblivion promite sa fie unul dintre cele mai spectaculoase filme SF ale anului, asteptat cu nerabdare de fanii actorului.

Apocalipsa s-a mutat in Islanda: Tom Cruise dezvaluie provocarile prin care a trecut la filmarile pentru Oblivion

 

La 50 de ani, Tom Cruise a demonstrat deja ca nu se teme de cascadorii spectaculoase sau de conditii grele de filmare. Pentru Oblivion, o parte dintre filmari au avut loc in Islanda, unde a fost lumina din 24 in 24 de ore, intr-un peisaj cu adevarat apocaliptic.

 

"M-am bucurat enorm sa ajung in Islanda. N-am fost niciodata aici. Prima impresie? Este incredibil. Peisajele iti taie respiratia, totul e vast, par sa nu se mai termine. Am filmat chiar in perioada in care era lumina non stop, adica 24 de ore ". Regizorul Joseph Kosinski a fost si el cucerit de peisajele minunate: "Este un loc cum nu gasesti nicaieri in alta parte pe Pamant. Este  o insula vulcanica, cu nisipuri negre, nu exista copaci. Exista o frumusete ciudata in tot acest peisaj dezolant. Si exact asta ne-am dorit pentru universul din Oblivion."

 

Oblivion promite o sumedenie de scene spectaculoase, efecte speciale din belsug, dar si multa actiune. Oblivion: Planeta uitata indica o combinatie intre Matrix si Inception. Secrete, memorie stearsa, un Pamant abandonat, multe pericole.


Acest proiect ambitios regizat si co-scris de Joseph Kosinski (Tron Legacy), are actiunea plasata in viitor, pe un Pamant care a fost distrus de anii de razboi cu o rasa extraterestra. Chiar daca omenirea a castigat lupta, jumatate din suprafata planetei a fost devastata. Oamenii au fost evacuati in orase plutitoare, deasupra norilor si drone speciale care curata pamantul de brutele ramase mentin siguranta locului.


Tom Cruise il interpreteaza pe Jack Harper, un militar veteran si unul dintre putinii reparatori de drone, trimis pe Pamantul devastat de razboiul lung cu o rasa extraterestra, misiunea lui de amploare fiind extragerea resurselor ce au mai ramas si repararea dronelor. Intr-una din calatoriile sale zilnice, Jack da peste o frumoasa necunoscuta, pe care o salveaza din ramasitele contorsionate ale unui modul de salvare, cu care aceasta s-a prabusit. Aparitia ei ii da peste cap aparent banala existenta si declanseaza totodata un lant de evenimente care il transforma in singura speranta a omenirii. Tom Cruise ajunge prins si intre doua femei jucate de Olga Kurylenko si Andrea Riseborough.

 


"Cred ca este usor de realizat ca filmul are o serie de rasturnari de situatie si de lucruri care de dovedesc a nu fi ceea ce par" a declarat regizorul Joseph Kosinski. Alaturi de Tom Cruise, din distributia filmului mai fac parte Olga Kurylenko, Morgan Freeman, Andrea Riseborough, Nikolaj Coster-Waldau si Melissa Leo.
 

Oblivion se va lansa si in Romania incepand cu 12 aprilie 2013.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies