marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Vanatoarea de spioni – ultimul film al actorului Philip Seymour Hoffman, din 29 august, in cinematografele din Romania. Vezi aici trailerul

„Era un actor colosal”, spune regizorul Anton Corbijn despre Philip Seymour Hoffman, cei doi lucrand impreuna la ultimul film al actorului, inainte de moartea sa tragica.

Vanatoarea de spioni ndash; ultimul film al actorului Philip Seymour Hoffman, din 29 august, in cinematografele din Romania. Vezi aici trailerul


Ecranizare a romanului din 2008 al lui John le Carré – publicat in traducere romaneasca la Editura RAO, cu titlul „Cel mai vanat om din lume” –, filmul „Vanatoarea de spioni” / „A Most Wanted Man” este o poveste contemporana si cerebrala despre intrigi, rivalitati, iubire, altruism si politica, care te tine in tensiune pana la ultima scena. Filmul Vanatoarea de spioni/ A Most Wanted Man este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 29 august 2014.

Un actor exceptional, ajutat de un regizor dedicat; un scenariu bine inchegat, scris de Andrew Bovell, si o distributie senzationala, care functioneaza ca un mecanism perfect uns – acestea sunt datele ideale pentru un film de 5 stele. „Philip era cel mai bun actor de roluri secundare, iar daca ne uitam doar la rolurile mici pe care le-a avut, fie si numai acelea il departajeaza de cei contemporani cu el. Forta sa consta in cufundarea totala intr-un rol si lipsa capriciilor. In acelasi timp, el ura ceea ce iubea; acesta era blestemul sau – se autodistrugea in jocul sau actoricesc”, spune Corbijn. 

 

 


 

Cunoscut drept un scene-stealer, un actor capabil sa captiveze ecranul indiferent de importanta sau dimensiunea rolului pe care il juca, Hoffman devine unica alegere a lui Corbijn pentru rolul principal din „Vanatoarea de spioni”. „Era evident ca el este persoana potrivita sa dea viata personajului lui John le Carré. Cand urmaream filmul cu Phil, in primele etape de lucru, nu-mi venea sa cred ca tipul care statea langa mine era aceeasi persoana cu cea de pe ecran. Convingerea in realitatea personajului sau era totala. In ciuda oricaror probleme pe care le avea in afara filmarilor, rolul sau nu a avut niciodata de suferit”, a completat regizorul.   
 

Nici alegerea lui Corbijn ca regizor al filmului nu a fost una intamplatoare. „Este o poveste extrem de europeana, incat cautam un regizor european. Am considerat ca stilul lui Anton si viziunea sa asupra intregii povesti sunt extrem de captivante”, spune Gail Egan, unul dintre producatorii filmului.
 

 

Corbijn – care a lucrat si ca producator al concertelor Depeche Mode si cunostea bine Hamburgul, unde regizase primul sau videoclip muzical (pentru Palais Schaumburg) in 1983 – a fost intrigat de subiect. „Avem de-a face cu o lume care s-a schimbat atat de mult din 2001 incoace. Ii judecam foarte repede pe oameni: orice e fie alb, fie negru. Simt ca acest lucru ne afecteaza vietile tuturor”, spune regizorul. „Unul dintre lucrurile cele mai interesante la film este faptul ca nu exista, de fapt, un antagonist. Sunt mai multi oameni care cred ca ceea ce fac ei este corect, insa motivele lor difera. Intra in conflict unii cu ceilalti in jurul unui obiectiv central – acel barbat pe care fiecare il vede dintr-o alta perspectiva si il vrea din motive diferite”, completeaza si producatorul Stephen Cornwell.
 

 

„Vanatoarea de spioni” a fost filmat in totalitate in Germania – 38 de zile in Hamburg, cu inca 2 zile in Berlin la final, in lunile septembrie-octombrie 2012. Insusi le Carré a vizitat platourile de filmare de cateva ori, sustinand si incurajand filmul. Observator ocazional al parcursului de la pagina la ecran, le Carré crede ca romanele sale trebuie sa evolueze pentru a realiza cu succes aceasta transformare. Iar pentru ca acest lucru sa se intample, nu il deranjeaza deloc sa faca un pas in spate. Filmul „Vanatoarea de spioni” a fost selectat pentru a fi proiectat in inchiderea Festivalului ANONIMUL 2014.


Au trecut mai bine de zece ani de la atacurile din 11 septembrie 2011, iar orasul german Hamburg, unde teroristii au locuit si au planificat loviturile, este inca in stare de alerta. Fiecare miscare este urmarita indeaproape de un grup de agenti secreti, condusi de Gunter Bachmann (Philip Seymour Hoffman).

 


Cand Issa Karpov (Grigoriy Dobrygin) – un imigrant jumatate cecen, jumatate rus, torturat cu brutalitate – ajunge in comunitatea islamica din Hamburg, revendicand averea obtinuta necinstit a tatalui sau, devin interesate atat agentia de securitate germana, cat si cea americana, reprezentata de spionul CIA Martha Sullivan (Robin Wright). Ajutat de tanara si idealista avocata Annabel Richter (Rachel McAdams), Issa ia legatura cu bancherul Thomas Brue (Willem Defoe), pentru a obtine banii. Pe masura ce timpul trece si mizele cresc, cursa incepe pentru a stabili indentitatea adevarata a acestui barbat extrem de cautat – victima persecutata sau extremist orientat spre distrugere?

Din distributia filmului fac parte si Homayoun Ershadi, Nina Hoss si Daniel Brühl.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies