marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cannes 2024 – Succes românesc la premiera filmului înscris în competiția festivalului

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii” a fost bine primit de publicul francez, având parte și de cronici pozitive.

Cannes 2024 ndash; Succes românesc la premiera filmului înscris în competiția festivalului
Vineri seară a avut loc premiera mondială a filmului regizat de Emanuel Pârvu, „Trei kilometri până la capătul lumii”, singura producție românească înscrisă în acest an în competiția pentru Palme d’Or. Regizorul și actorii au fost aplaudați minute în șir de publicul venit să urmărească lungmetrajul care abordează tema relației dintre părinți și copii.
 
„Îmi este greu să vorbesc. Vă mulțumesc foarte mult! Mulțumesc comitetului de selecție al festivalului, vă mulțumesc pentru tot! Vreau doar să le spun numele actorilor care sunt prezenți aici: Valeriu Andriuță, Ingrid Micu-Berescu, Ciprian Chiujdea, Bogdan Dumitrache. Producătoarea Miruna Berescu, directorul de imagine Silviu Stavilă a făcut miracole, sunetistul... Îți mulțumesc pentru sunetul vântului!”, a spus Emanuel Pârvu despre filmul la a cărui proiecție a fost prezentă și Irina Margareta Nistor.



 

Producția urmărește povestea adolescentului Adi, care este atacat brutal pe stradă, într-o noapte de vară. După aceea, părinții îl privesc diferit, iar fisurile încep să apară în liniștea aparentă a sătucului său din Delta Dunării.

Și documentarul „NASTY”, despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase, regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu, a fost selectat să fie prezentat la Cannes,  în secțiunea „Proiecții Speciale” din Programul Oficial, de pe 23 mai 2024.
 
De asemenea, anul acesta, Festivalul de Film de la Cannes include pentru prima dată o secțiune imersivă, „Cannes XR – Immersive”. Doar 8 proiecte din întreaga lume fac parte din competiția acestei secțiuni, iar unul dintre acestea este românesc „Human Violins: Prelude”, o creație regizată și produsă de Ioana Mischie.

FOTO: Profimedia, Instagram

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies