marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Catrinel Menghia a refuzat, inițial, rolul din multi-premiatul La Gomera, difuzat astăzi la Pro Cinema

„La Gomera“, marele câştigător la Premiile Gopo din anul 2020 cu 9 statuete, este al cincilea lungmetraj al regizorului Corneliu Porumboiu și a fost propunerea României pentru o nominalizare la Oscar 2020. 

Catrinel Menghia a refuzat, inițial, rolul din multi-premiatul La Gomera, difuzat astăzi la Pro Cinema
Filmul lui Corneliu Porumboiu este unul despre care s-a vorbit intens peste hotare. Catalogat de către celebra publicație americană IndieWire drept „un amestec șlefuit de motive ale genului care sugerează ce s-ar fi întâmplat dacă echipa «Ocean’s 11» se forma în Insulele Canare.”, „La Gomera” s-a bucurat de cronici favorabile, fiind caracterizat drept un film noir cu accente comice și minunate răsturnări de situație.

Vlad Ivanov este Cristi, un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt (Tambrea), un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii.


 
Din distribuția filmului fac parte și Catrinel Menghia (Marlon), Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto şi Antonio Buíl. „La Gomera” este distribuit de 42 Km Film și Ro Image 2000.
 
Interesant este că, inițial, Catrinel Menghia a refuzat rolul, după care s-a răzgândit. „Propunerea de a juca în «La Gomera» a venit cînnd eram la o filmare în Franța pentru un film care a fost în concurs împotriva noastră la Cannes în 2019. Atunci Corneliu m-a sunat să mă întrebe dacă vreau să vin la un casting, dar i-am zis că sunt la o altă filmare. Apoi au fost niște probleme cu filmul meu francez, eu am renunțat și l-am sunat înapoi pe Corneliu să-l întreb dacă mai este rolul disponibil. Am venit la București, am fost la casting și uite-mă”, a mărturisit actrița pentru „Libertatea“, care este și mămica unei fetițe pe nume Caroline.



Producția românească a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes de anul acesta și premiera nord-americană în secțiunea „Masters“ a Toronto International Film Festival 2019.


Filmul „La Gomera” este difuzat la Pro Cinema duminică seară de la ora 22:15.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies