marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Căutarea, un film foarte actual, care se folosește de ecranele calculatoarelor și ale smartphone-urilor

Primul thriller mainstream de la Hollywood, care a avut ca protagonist un actor american de origine asiatică.

Căutarea, un film foarte actual, care se folosește de ecranele calculatoarelor și ale smartphone-urilor
David Kim (John Cho) locuiește în San Jose, California, împreună cu fiica sa, Margot. Soția sa, Pamela, a fost diagnosticată cu limfom și a murit înainte ca Margot să intre la liceu. Într-o noapte, Margot încearcă să-l sune pe David, dar acesta doarme. A doua zi dimineață, David nu poate lua legătura cu Margot. Crezând că aceasta participă la lecția de pian, David îl sună pe instructor, dar este informat că Margot și-a anulat lecțiile cu șase luni înainte. El descoperă că ea a băgat banii în buzunar și i-a transferat într-un cont Venmo, acum șters. El sună la poliție, iar cazul este atribuit detectivului Rosemary Vick (Debra Messing). 
 
Accesând conturile lui Margot, David află că aceasta a devenit o singuratică de la moartea lui Pamela. Vick raportează că Margot și-a făcut un act de identitate fals și îi arată imaginile de la camerele de supraveghere a traficului cu mașina ei în afara orașului, sugerând că e posibil să fi fugit.


 
Neîncrezător, David descoperă că Margot a folosit un site de streaming numit YouCast și s-a împrietenit cu o tânără care a fost văzută în Pittsburgh în momentul dispariției. De pe Tumblr-ul lui Margot, David observă că aceasta vizita frecvent lacul Barbosa, situat în apropierea autostrăzii unde a fost văzută ultima dată. Acolo, el găsește brelocul ei Pokémon, iar poliția îi localizează mașina sub apă. Corpul ei nu se află înăuntru, dar există un plic cu bani. Se organizează o echipă de căutare, dar o furtună încetinește procesul.


 
Inițial, ideea filmului a fost descrisă într-un scurtmetraj de 8 minute, după care a fost dezvoltat ca lungmetraj. Pentru realizarea lui, s-au folosit diferite dispozitive, ca GoPro, drone, elicoptere de știri, camere mini dv, webcam și chiar iPhone-ul regizorului Aneesh Chaganty, care a devenit camera principală. Filmarea a durat 13 zile, dar a fost nevoie de aproximativ un an și jumătate pentru a monta totul.
 
Filmul „Căutarea“/„Searching“ (2018) este difuzat la Pro Cinema luni seara de la ora 20:30 și, în reluare, de la ora 00:15.

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies