marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Colin Farrell, Angelina Jolie și Anthony Hopkins descriu epoca marelui Alexandru, azi la Pro Cinema 

Deși protagonistului i s-a părut că arăta bizar ca blondul Alexandru Macedon, filmul lui Oliver Stone descrie povestea adevărată a unuia dintre cei mai influenți și mai strălucitori lideri din istoria omenirii.

Colin Farrell, Angelina Jolie și Anthony Hopkins descriu epoca marelui Alexandru, azi la Pro Cinema
Alexandru (Colin Farrell), un bărbat care cucerise 90% din lumea cunoscută a epocii sale înainte să împlinească vârsta de 25 de ani. Alexandru și-a condus trupele invincibile, alcătuite din soldați greci, macedoneni și, mai târziu, orientali, pe o distanță de 35.000 kilometri de asedii și cuceriri în numai 8 ani, astfel încât, atunci când a murit, la vârsta de 32 de ani, își făurise deja un imperiu așa cum lumea nu mai văzuse niciodată.
 
În decorul lumii precreștine a lui Alexandru cel Mare, cu obiceiuri sociale și morale mult diferite de cele contemporane, filmul explorează o epocă de o frumusețe fără rival, dublată însă de o brutalitate incredibilă, cu idealuri înalte și trădări cutremurătoare. 

 
Filmul prezinta cu îndrăzneală și cu sinceritate viața lui Alexandru cel Mare și relatia cu mama sa, Olympia (Angelina Jolie), brutalul său tată, Filip (Val Kilmer), prietenul și tovarășul de luptă, comandantul Hephaistion (Jared Leto), Roxane, frumoasa și ambițioasa lui soție (Rosario Dawson), precum și generalul și confidentul său Ptolemeu (Anthony Hopkins) – transformat și în naratorul acestei fabuloase file de istorie.

 
Din păcate, „Alexandru“/„Alexander“ (2004) a fost desfiinţat de critică, filmul lui Oliver Stone încasând doar 167 de milioane de dolari în lumea întreagă, la un buget de 155 de milioane. Iar șuviţele oxigenate ale lui Colin Farrell sunt în continuare citate în listele cu cele mai nefericite exemple de hair-style din istoria cinema-ului.

 

 

Filmul „Alexandru“ este difuzat la Pro Cinema duminică de la ora 20:30 și, în reluare, de la ora 01:45.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies