marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

De ce a fost avertizat Christian Bale că va lucra cu Russell Crowe în westernul Drumul dreptății?

Regizorul James Mangold a avut de luptat cu multe prejudecăți, de la faptul că nimeni nu voia să mai facă un western, până la reputația starului din „Gladiatorul” ca „actor dificil”.

De ce a fost avertizat Christian Bale că va lucra cu Russell Crowe în westernul Drumul dreptății?
Remake-ul filmului „Drumul dreptății” cuprinde o distribuție impresionantă de vedete. Bazat pe o povestire scurtă, care a inspirat și filmul cu același nume din 1957 al lui Glenn Ford și Van Heflin, „3:10 to Yuma” este o dramă filtrată prin lentilele unei aventuri western. Filmul este în mare parte despre Ben Wade (Russell Crowe), liderul unei bande de infractori și un criminal periculos din Vestul sălbatic, care este vânat pe tot parcursul filmului de agenții legii și capturat pe neașteptate. Sarcina de a-l aduce la un tren care pleacă la 3:10 spre un tribunal îi revine fermierului Dan Evans (Christian Bale), un veteran de război care vrea să fie un model pentru fiul său.
 
Înainte de startul filmărilor, Christian Bale a fost avertizat că va lucra cu Russell Crowe pentru „Drumul dreptății”/„3:10 to Yuma”. Și asta din cauza reputației lui Crowe de la acea vreme, fapt pentru care Bale a fost sfătuit să-și tempereze așteptările în ceea ce-l privește partenerul său.

 

Deși foarte talentat, Russell Crowe a stârnit multe controverse în primii săi ani în industria cinematografică. Comportamentul său foarte sincer și deschis a avut tendința de a cauza probleme pe platourile de filmare, ajungând chiar să se certe ocazional cu regizorii din cauza convingerilor sale. Crowe și-a recunoscut în trecut temperamentul impulsiv și uneori autodistructiv, dar el credea că asta nu era ceva neapărat rău: „Sunt puțin intuitiv, așa că știu de la o strângere de mână dacă cineva îmi vrea binele sau răul”, a spus Crowe odată, potrivit „Daily Mail”. „Și uneori nu vreau, odată ce știu de unde vin, nu mai vreau să joc acest joc”.
 
Cu toate acestea, din cauza izbucnirilor sale de pe platoul de filmare, i s-a dus vestea că e un actor dificil de lucrat cu el. „Ori de câte ori oamenii mă întrebau ce voi face în continuare și le spuneam că voi lucra cu Russell, își dădeau ochii peste cap și mă avertizau că nu e chiar de bine”, a povestit zâmbind Bale pentru „Collider”. Însă Bale a clarificat rapid că a fost mai mult decât o plăcere să facă echipă cu Russell Crowe, ba chiar între cei doi s-a legat o frumoasă prietenie. „O mulțime de actori se plâng și fac totul pentru a evita să se apuce de treabă, așa că este plăcut când lucrezi cu cineva ca Russell, cu care poți să ajungi la subiect și să ai conversații directe despre scene, iar asta ușurează lucrurile”, a spus Bale. 

 

Crowe și Bale s-au înțeles aproape imediat. Lectura lor inițială la masă i-a arătat lui Crowe că el și Bale au viziuni similare asupra cinematografiei, ceea ce a dus la o colaborare mai ușoară. „Prietenia noastră, relația noastră, cum vreți să o spuneți, a început în prima zi de lectură a scenariului”, a declarat Crowe la un moment dat pentru MTV News. „Este foarte ușor, în această industrie, să nu înțelegi esențialul. Unii oameni uită că lucrul cel mai simplu este să-ți înveți dialogul și să devii un personaj.A fost foarte clar pentru mine în prima zi de lectură că Bale avea simțul umorului, dar și că își respecta meseria.”
 
Bale a fost de acord că el și Crowe au reușit să scoată ce e mai bun din 3:10 to Yuma datorită sincronizării lor: „Orice actor bun poate comunica foarte bine prin distilarea esenței a ceea ce este filmul cu adevărat”, a adăugat Bale. „Iar doi actori trebuie să ajungă la o înțelegere comună. Cu Russell, asta a fost al naibii de ușor.”


 

În ciuda celor două nume mari pe care le avea capete de afiș, regizorul James Mangold a avut dificultăți în a găsi un studio pentru proiect. L-a prezentat mai multor clienți potențiali, dar foarte puțini au vrut să mai facă un western: „Am eșuat lamentabil să îl vând”, a declarat Mangold odată pentru „Combustible Celluloid”. „M-am dus la fiecare studio din oraș cu Russell și Christian și toți au refuzat. Am fost finanțați de o bancă. L-au vândut la Lionsgate în timp ce eram în producție, dar adevărul este că nimeni nu vrea să facă western-uri. A fost nevoie de o determinare tenace și de o distribuție unită, ca să reușim.”
 
Filmul „Drumul dreptății”/„3:10 to Yuma” (2007) este difuzat la Pro Cinema duminică seară de la ora 20:30 și, în reluare, de la ora 01:00.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies