marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Dream House: distributie de categoria A, film de categoria B

Pelicula irlandezului John Sheridan e mai putin interesanta decat toata zarva facuta in jurul ei: de la scandalurile dintre regizor si boss-ul studioului Morgan Creek la relatia innodata de Daniel Craig si Rachel Weisz pe platourile de filmare.  

Dream House: distributie de categoria A, film de categoria B

articole relationate

 

Reactiile vociferate de spectatori la finalul vizionarii avanpremierei lui Dream House (ce-i drept majoritatea nu mai gasise loc la The Three Musketeers 3D) sunt elocvente pentru lipsurile peliculei. Cand incepe filmul, se intreba in gluma cineva. Am intrat degeaba la asta, aprecia altcineva. Oricum vazusem totul din trailer. Toate aceste aprecieri contin o doza insemnata de adevar si cu toate astea Dream House va ramane in istoria cinematografiei. 

   Mai intai pentru ca disputele dintre regizor si actori pe de o parte si casa de productie pe de alta parte s-au tinut lant si au ajuns atat de departe incat primii au refuzat sa promoveze filmul in orice fel. Si nu ai cum sa nu le dai dreptate: din moment ce trailerul devoaleaza totul, ce sens mai are sa-l promovezi? In al doilea rand pentru ca in timpul filmarilor de la Dream House s-a infiripat relatia dintre cele doua staruri din rolurile principale - Rachel Weisz si Daniel Craig, cei doi unindu-si destinele cateva luni mai tarziu.

   Singurul atuu al lui Dream House e distributia. Daniel Craig – intr-un puseu inflationist pe marile noastre ecrane, vor fi 3 filme cu el intr-o jumatate de an (a fost modestul western sf Cowboys & Aliens, a venit acum Dream House si va urma mult asteptata varianta fincheriana la suedezul The Girl With A Dragoon Tatoo), Rachel Weisz si Naomi Watts – prezente feminine cu stralucire de Oscar si Elias Koteas – din pacate subfolosit teribil in rolul personajului negativ, postura in care ar fi putut arata mult mai multe. 

   Toate aceste nume se inhama la o caruta de plot, a se face deosebirea fata de trasura sau caleasca. Lasand la o parte chestiunea jenanta a trailerului, Dream House are o problema fundamentala: nu pare sa stie ce vrea sa starneasca in spectator: sa-l sperie sau sa-l puna sa descopere ceva. Cateva momente sunt scoase dintr-un inceput de film horror oarecare – zgomote puternice menite sa ridice pulsul sau vizita cliseu in spatiul subsolului – dar ca directie generala gliseaza spre mystery. Laudabil daca aici lucrurile nu ar esua din cauza ca plotul nu ofera nicio surpriza: din moment ce spectatorul nu are decat o singura varianta posibila cu care sa opereze, cat de mare sa-i fie mirarea la descoperirea vinovatului asteptat de la final? 

   Verdict: 2/5, modest

   Pentru: fanii actorilor din rolurile principale


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies