marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Duminică seara ai parte de un regal al lui Cate Blanchett în Jasmine e tristă

Filmul care i-a adus Oscarul pentru interpretare în 2014, su bagheta regizorală a lui Woody Allen.

Duminică seara ai parte de un regal al lui Cate Blanchett în Jasmine e tristă
După ce pierde totul, odată cu mariajul său cu afaceristul bogat Hal (Alec Baldwin), eleganta Jasmine (Cate Blanchett) - membră a înaltei societăți din New York - se mută cu sora ei, Ginger (Sally Hawkins), în modestul apartament al acestei din San Francisco, pentru a încerca să-și pună viața în ordine. 
 
Jasmine ajunge la San Francisco într-o stare psihică fragilă, cu mintea tulburată de cocktailul zilnic de antidepresive. Deși își poate păstra, încă, aparența aristocratică, Jasmine e un dezastru emoțional, lipsindu-i, în plus, capacitatea de a-și asigura singură traiul. Ea începe să creadă că își poate reveni complet atunci când îl întâlnește pe Dwight (Peter Sarsgaard), un diplomat care se îndrăgostește imediat de frumusețea și stilul ei sofisticat.


 
Cate Blanchett, care a primit pentru acest personaj Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol principal, prinde în interpretare toate nuaţele prăbuşirii interioare: depresia, anxietatea, lupta păstrării aparenţelor... şi recurentul cocktail de medicamente. Ajungem să empatizăm cu această eroină, deşi nu e admirabilă - Jasmine a refuzat programatic să vadă adevărul şi se preţuieşte pe sine numai în raport de felul în care o văd ceilalţi.


 

 
Filmul „Jasmine e tristă“/„Blue Jasmine“ (2013) este difuzat la Pro Cinema duminică seara de la ora 20:30 și, în reluare, de la ora 00:15.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies