marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Emma Thompson, printre invitații speciali la Încoronarea Regelui Charles al III-lea

Actrița a luat parte la ceremonia încoronării chiar în catedrala Westminster Abbey, alături de șefi de stat, prinți și regi din lumea întreagă.

Emma Thompson, printre invitații speciali la Încoronarea Regelui Charles al III-lea
Puțini „oameni de rând“ se pot mândri că s-au aflat pe lista „scurtă“ a invitaților Regelui Charles al III-lea și ai Reginei Camilla în ziua încoronării lor. Cei mai mulți au fost fie rude de spiță regală, din lumea întreagă, fie șefi de stat ori prim-miniști, doar câțiva reprezentanți ai lumii artelor putând fi prezenți la ceremonia religioasă de la catedrala Westminster Abbey.
 
Dacă de Kate Perry și Lionel Richie știam din comunicatul Palatului Buckingham, care a anunțat artiștii care urcă pe scenă la concertul regal, iar Andrew Lloyd Weber i-a scris Regelui o melodie special, prezența lui Nick Cave, a lui Stephen Fry și a actriței Emma Thompson ne-a suprins plăcut.

 
Actrița, câștigătoare a unui premiu Oscar, nu este doar una dintre cele mai apreciate voci din teatrul și cinematografia britanică, dar și o apropiată a lui Charles, din anii în care era Prinț de Wales. Emma Thompson a sosit la ceremonie împreună cu soțul ei, actorul Greg Wise. Ea a purtat o jachetă roșie cu imprimeu floral, foarte modernă, și și-a etalat medalia și însemnele ei de Dame, cu care a fost onorată pe timpul vieții regretatei regine Elisabeta a II-a.

La ceremonia de încoronare de la Westminster Abbey au participat peste 2.200 de personalități, iar pe străzi, Regele Charles al III-lea și Regina Camilla au fost primiți cu urale de mii de londonezi.

 
FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies