marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ce filme nu trebuie sa ratezi in acest weekend! Vezi aici programul din cinema!

Sase premiere va asteapta in acest sfarsit de saptamana in cinematografe. Denzel Washinton vine in Romania cu celebrul sau film, “The Great Debaters”, iar regizorii romani Radu Gabrea si Dan Chisu va propun o drama si o comedie.

Ce filme nu trebuie sa ratezi in acest weekend! Vezi aici programul din cinema!

CLICK AICI PENTRU PROGRAMUL DIN CINEMATOGRAFE!


PREMIERE:

The Great Debaters” (2007)
“La inceput...a fost cuvantul”

Regia: Denzel Washington
Cu: Denzel Washington, Forest Whitaker
Gen: drama

"The Great Debaters" este inspirat din povestea reala a profesorului Melvin Tolson de la Colegiul Wiley din Texas. In 1935, Tolson isi foloseste talentul de orator pentru a transforma un grup de elevi ignorati si subestimati de toata lumea intr-o echipa de dezbateri ce va intra in istorie.

 O figura extrem de controversata, profesorul Tolson pune la incercare standardele sociale din acea vreme, insa metodele sale neconventionale de predare si opiniile sale politice radicale il vor aduce in centrul unor atacuri constante.

“Ursul” (2010)
Regia: Dan Chisu
Cu: Serban Pavlu, Claudiu Bleon
Gen: comedie

Filmul este un road-movie, iar actiunea se petrece in Romania anului 1990. Noul director al Circului de Stat incearca sa rezolve problemele financiare ale institutiei vanzand singurul urs, batran si muribund, unui vanator german. Artistii circului i se impotrivesc urmarindu-l in munti, unde urma sa aiba loc tranzactia.

“Mammuth” (2010)
Regia: Benoit Delepine
Cu: Gerard Depardiu, Yolande
Gen: comedie, drama

Serge Pilardos (Gerard Depardieu) a muncit de la 16 ani si nu a avut niciodata vreo zi de concediu medical. Insa, atunci cand ajunge la varsta de 60 de ani si decide sa se pensioneze, constata ca unii dintre angajatori au omis sa achite contributiile la fondul de pensii si acum risca sa piarda o multime de bani daca nu recupereaza documentele oficiale ce atesta perioadele lucrate de el la fostele servicii.


“Manusi Rosii” (2010)

Regie: Radu Gabrea
Cu: Marcel Iures, Alexandru Mihaescu
Gen: drama

Filmul reprezinta o adaptare dupa romanul omonim al lui Eginald Schlattner. Actiunea este plasata in 1957,cand regimul comunist din Romania initiaza un lant de arestari si procese in incercarea de a suprima orice initiativa revolutionara in tara. Una dintre victime este Felix Goldschmidt, eroul principal al filmului, un tanar student la Universitatea din Cluj.


“Let the Right One In (2008)
Regia: Tomas Alfredson
Cu: Per Ragnar, Kare Hedebrant
Gen: Drama, horror

Oscar este un baiat care nu se adapteaza in societate, mai ales ca este motivul de batjocura al copiilor din jurul sau. El isi gaseste refugiul alaturi de Eli, o tanara vampir, care-l ajuta sa se razbune.

“Thor”
 Regie: Kenneth Branagh

Cu: Chris Hemsworth, Anthony Hopkins
Gen: actiune, avewntura

 Arogantul si neinfricatul razboinic Thor este izgnoit de pe taramul fantastic al Asgardului. Este trimis sa traiasca pe Pamant printre oameni. In curand devine unul dintre cei mai infocati protectori ai acestora.

Vizionare placuta!



Modifică setările cookies