marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul lui Tom Cruise, „Top Gun: Maverick“, a depășit bariera box office-ului, cu încasări de 1 miliard!

În doar o lună de la lansare, sequelul a devenit cel mai de success film din 2022 și a intrat în grupul celor 50 de pelicule a căror venituri se scriu cu nouă zerouri.

Filmul lui Tom Cruise, Top Gun: Maverick , a depășit bariera box office-ului, cu încasări de 1 miliard!
„Top Gun: Maverick“, continuarea celebrului film „Top Gun“ din 1986, care l-a transformat pe Tom Cruise dintr-un băiat frumos într-un star de cinema, a depășit pragul de 1 miliard de dolari în încasări la nivel global, potrivit studiourilor Paramount.
 
După doar 31 de zile de la premiera pe marele ecran, „Top Gun: Maverick“ a devenit și primul film din cariera de peste 40 de ani a lui Cruise care a atins pragul de 1 miliard de dolari. Mai mult, este al doilea film în topul celor mai mari încasări din istoria Paramount, după „Titanic“, lansat în 1997, iar încasările continuă să crească masiv. „Maverick” a raportat încasări istorice încă din primul weekend de la lansare. 
 
 
De asemenea, este și cel de-al doilea film din era COVID care reușește să performanța de a înregistra încasări de 1 miliard de dolar din bilete vândute - „Spider-Man: No Way Home“ a reușit să strângă 1,9 miliarde de dolari. Ce e și mai impresionant este că Top Gun a reușit să facă asta fără să aibă premiera pe două piețe imense: China și Rusia.
 
„Este rar să obținem acest tip special de alchimie care creează un adevărat film-eveniment și am fost absolut uimiți de răspunsul global“, a declarat Brian Robbins, președintele și CEO-ul Paramount Pictures, într-un comunicat.

 
Bugetul pentru „Top Gun: Maverick” a fost de 170 de milioane de dolari, iar în afară de Cruise, în film mai joacă și actorii Miles Teller, Glen Powell, Jon Hamm, Jennifer Connelly și Val Kilmer.
 
Înainte, cel mai de succes film al lui Cruise fusese „Mission: Impossible – Fallout“ (2018), care a strâns 791.1 de milioane de dolari în încasări.
 
FOTO: Instagram

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies