marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Frances McDormand și Sam Rockwell, geniali în Trei panouri în afara orașului Ebbing, Missouri

O dramă polițistă atipică, despre cum o problemă socială ar putea fi rezolvată dacă cei care ar trebui să o rezolve sunt aruncaţi într-o discuţie publică.

Frances McDormand și Sam Rockwell, geniali în Trei panouri în afara orașului Ebbing, Missouri
Orăşelul Ebbing, Missouri. O vedem pe Mildred Hayes (Frances McDormand) conducând maşina pe lângă trei panouri publicitare lăsate în paragină pe marginea drumului. Privirea obosită şi îndurerată parcă îi revine la viaţă. Aflăm curând că fiica lui Mildred a fost violată şi ucisă şi că, luni mai târziu, şeriful local (Woody Harrelson) şi ajutoarele sale nu au reuşit să descopere făptaşul. 
 
Dacă autorităţile sunt mai mult decât dispuse să lasă timpul să vindece toate rănile, Mildred refuză să facă asta și face o mișcare îndrăzneață în încercarea de-a atrage atenția pentru lipsa de implicare a poliției, decide și decorează trei panouri publicitare în afara orașului Ebbing, cu un mesaj controversat adresat lui William Willoughby, șeful poliției orașului.
 
Strategia ei de a-l provaca pe şerif cu mesaje pe cele trei panouri publicitare va pune Ebbing pe jar. Acțiunea se intensifică o dată cu implicarea ofițerului Dixon (Sam Rockwell, Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar), un bărbat imatur, cu înclinație spre violență, și se sfârșește cu bătălia dintre Mildred și Ebbing.

 

Filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“ (2017), regizat de britanicul Martin McDonagh entuziasmează cu o viziune proaspătă a orăşelului american de provincie cu care ne-a obişnuit Hollywood-ul. Dar tocmai pentru că perspectiva este atât de neașteptată îl face un film demn de Oscar.
 
 

Cu două statuete obținute de Frances McDormand și Sam Rockwell, filmul „Trei panouri în afara orașului Ebbing, Missouri“ este difuzat la Pro Cinema joi seară de la ora 23:00.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies