marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

George Lucas se află în spatele show-ului inovator al trupei ABBA

Reunită pe scenă după 40 de ani pe aceeași scenă, faimoasa trupă suedeză a livrat un spectacol holographic uluitor, mult așteptat de către fani. 

George Lucas se află în spatele show-ului inovator al trupei ABBA
Deși cei patru membrii ai formației (Agnetha Faltskog, Anni-Frid Lyngstad și Benny Andersson și Bjorn Ulvaeus) s-au separat acum patru decenii, când au cântat pentru ultima oară împreună, în 1982, tehnologia i-a readus împreună. Și nu oricum! La fel de tineri ca atunci! 
 
Totul a fost posibil cu ajutorul efectelor speciale ale lui George Lucas, creatorul seriei „Star Wars“ și fondator al companiei Industrial Light and Magic. Practic, pe locul scenei s-a folosit o structură specială pe care au apărut cele patru holograme, create pe baza unei tehnologii de vârf. Aceste reprezentări virtuale, care au primit numele de „ABBA-tars“/„Abbatari“ (după termenul de „avatar“) i-au reprodus pe componenţii formației la scară natural și îmbrăcați în haine tipice anilor ’70. A fost ca și cum s-ar fi teleportat din trecut pentru a interpreta hituri ca „Mamma Mia“, „Dancing Queen“, „SOS“, „Knowing Me, Knowing You“, „Voulez-Vous“ sau „Chiquitita“, dar și de pe noul album „Voyage“.



Pentru a le induce mimica și mișcările, s-a folosit o tehnică de captare cu camere multiple, în fața cărora membrii trupei ABBA au cântat în fiecare zi ore întregi pentru a crea cele 22 de piese. O echipă de 850 de tehnicieni de la Industrial Light &Magic a făcut ca aceste figuri digitale să apară pe un ecran uriaş, cu efecte special, care să dea impresia de prezență 3D.


Kylie Minogue la spectacolul ABBA.

 
Într-un final, a rezultat un spectacol de 90 de minute, care i-a făcut pe fani să fie în delir. La premiera specială de joi seară au participat ca invitaţi, pe lângă regele Carl XVI Gustaf al Suediei şi regina Silvia, vedete precum cântăreaţa Kylie Minogue, Kate Moss, Keira Knightley, Natalie Imbruglia, Penny Lancaster, Elaine Paige, Sophie Ellis-Bextor, precum şi primarul Londrei, Sadiq Khan.

 


Cei patru membri ai trupei ABBA s-au întâlnit la sfârşitul anilor 1960 şi au cunoscut succesul odată cu triumful de la Eurovision, în 1974, cu hitul „Waterloo“. Ulterior, albumele celei mai de succes formații suedeze s-au vândut în 380 de milioane de exemplare.

FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies