marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Hawaii, cu Dragoș Bucur și Andi Vasluianu, este disponibil de astăzi pe VOYO

Regizat de Jesus del Cerro, același care a semnat și proiectul „Vlad“, pune în scenă o realitate crudă a ce trăiau românii înainte de Revoluție.
Hawaii, cu Dragoș Bucur și Andi Vasluianu, este disponibil de astăzi pe VOYO
În vremuri cu granițele închise, trei milioane de dolari declanșează visul american! Dragoș Bucur (prezentatorul emisiunii „Visuri la cheie“), Gheorghe Ifrim (primarul Vasile din serialul „Las Fierbinți“), Andi Vasluianu și Cristina Flutur sunt doar câțiva dintre actorii care, în regia lui Jesús del Cerro, spun povestea unui film de acțiune, despre dragoste și despre bani.
 
Cu un focus pus pe situația unei familii surprinse în ultimii ani de comunism, poate cel mai bun film al lui Jesus del Cerro descrie perioada în care penuria şi teroarea organelor Securităţii atinsese maximul.
 
„Filmul Hawaii surprinde perfect energia unui tânăr care pare rupt din realitatea vremurilor în care trăiește: își cere drepturile, luptă până la capăt și nu se lasă călcat în picioare de nimeni. Situația de azi nu e cu mult schimbată, iar în cele din urmă atitudinea este cea care contează“, a spus Dragoș Bucur despre filmul lui Jesús del Cerro, care ilustrează perfect dorința tinerilor de a-și lua zborul peste granițe, încorsetați fiind din toate părțile de regulile societății comuniste, care le tăia aripile la orice gând.

 
Personajele ilustrează câteva stereotipii comune filmelor despre viaţa în comunism: Andrei - tânărul dizident charismatic şi uşor naiv, care vrea să plece pentru o viaţă normală, tatăl - fostul deţinut politic având încă dizidenţa în suflet, Viorica - omul care s-a resemnat în faţa sistemului, securistul Scarlat (Andi Vasluianu) - malefic şi fără o latură umană, capabil de orice: de la viol la omor fără remuşcări, miliţianul Marcu - „prietenul” şi omul util din cadrul sistemul, un fel de Yevgraf din Dr. Jivago.

 

 
Filmul „Hawaii“ este disponibil de astăzi pe VOYO.

Galerie foto


Modifică setările cookies