marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

James Cameron: Acum traiesc pe Pandora. Regizorul a dezvaluit secretele urmatoarelor filme Avatar

La 58 de ani, James Cameron ramane unul dintre cei mai curajosi regizori de la Hollywood. Cineastul american a declarat in nenumarate randuri ca nu este interesat de alte proiecte in afara de urmatoarele filme Avatar, la care lucreaza acum.

James Cameron: Acum traiesc pe Pandora. Regizorul a dezvaluit secretele urmatoarelor filme Avatar

Regizorul american a vorbit despre provocarile realizarii noilor filme Avatar si ce urmeaza pentru continuarile celui mai profitabil film din istorie, scrie Premiere.

"Acum lucrez la Avatar 2, si credeti-ma, nu este deloc un film mic, nu este o drama intima. Chiar zilele trecute l-am sunat pe Peter Jackson, am stat de vorba cu el si i-am zis <<Omule, tu ai avut o treaba mai usoara cu Lord of The Rings, pentru ca aveai deja cartile, de la care puteai porni. Eu trebuie sa imi creez propriile carti in cap si apoi sa extrag de aici un scenariu. Sunt implicat profund in procesul de creatie si practic, traiesc pe Pandora acum. Ma apropii de esenta povestii. Personajele incep sa prinda contur si povestea se scrie de la sine practic, totul se misca foarte repede" a spus regizorul despre Avatar 2.

 

Intrebat daca simte presiune pentru cele doua filme Avatar si daca vrea sa se intreaca pe sine, acesta a spus: "Nu ma simt presat. E putin mai dificil pentru ca intotdeauna sequelurile sunt complicate. Trebuie sa surprinzi si sa fii cu un pas inaintea spectatorilor. Am mai facut asta in trecut deci nu mi-e frica, insa ma pregatesc sa le ofer ceva extraordinar. Data de lansare o voi anunta dupa ce termin scenariul. Nu exista presiune".

Anul trecut James Cameron a spus ca nu este interesat sa mai faca alte filme decat cele din seria Avatar.

 

"Sunt ocupat, ma aflu in perioada Avatar. Realizez Avatar 2, Avatar 3 si Avatar 4. Nu voi produce alte filme. Nu sunt interesat sa iau alte scenarii", a spus acesta.


Regizorul canadian James Cameron este considerat un expert in domeniul filmarilor care folosesc tehnologii revolutionare.  Avatar si Titanic, regizate de Cameron, sunt filmele cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei - 2.78 miliarde de dolari, respectiv 1.84 miliarde de dolari. Avatar 2 ar putea fi lansat in 2015-2016 iar Avatar 3 il va urma la distanta de un an.  

 

 

Actiunea primului film Avatar se petrece in viitor, peste 200 de ani, cand Jake (Sam Worthington), un veteran de razboi paralizat, este trimis pe o planeta indepartata numita Pandora pentru a infiinta o colonie umana si pentru a extrage cat mai multe resurse minerale oferite de aceasta planeta.Pandora este locuita de o rasa umanoida numita Na'vi, o veche civilizatie cu traditii, limba si cultura proprii.In timp ce Jake (Sam Worthington) si alti pamanteni trebuie sa se acomodeze pe luxurianta planeta, civilizatia de pe Pandora protesteaza impotriva noilor veniti. Dupa o serie de evenimente care ii schimba complet modul de gandire, Jake se alatura rasei Na'vi in razboiul impotriva pamantenilor. In plus, acesta se indragosteste de Neytiri (Zoe Saldana), o frumoasa localnica…

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies