Life of Pi, cel mai bun film 3D al anului: Ang Lee dezvaluie secretele tigrului Richard Parker, personajul de care s-a indragostit toata lumea in filmul cu 11 nominalizari la Oscar
16763
0
6 februarie 2013 17:42
Rhythm & Hues Studios, studiourile care au creat efectele speciale aclamate din filmul Viata lui Pi in regia lui Ang Lee au intrat in faliment.
Vestea a creat un val de soc in industria de film americana mai ales ca vine cu doua saptamani inainte de gala Oscarurilor unde studiourile sunt in cursa pentru doua statuete la categoria efecte speciale - pentru filmele "Life of Pi" si "Snow White & the Huntsman"
La mai putin de 24 de ore dupa ce a primit premiul BAFTA pentru cele mai surprinzatoare efecte speciale din Viata lui Pi, compania Rhythm & Hues a semnat actele pentru intrarea in faliment, potrivit publicatiei The Hollywood Reporter. Rhythm & Hues este unul dintre studiourile de efecte speciale cu o istorie generoasa in spate insa noile cerinte in materie e efecte speciale din ultimii ani au fost multe companii de acest gen ca sa-si inchida usile ca Asylum Visual Effects, CafeFX si Illusion Effects.
Cu un imprumut de 20 de milioane de dolari oferit saptamana trecuta de trei studiouri pentru producerea de efecte speciale, Rhythm & Hues ar fi trebuit sa supravietuiasca pana cand o companie de efecte speciale din India, Prime Focus, ar fi urmat sa o cumpere.
Achizitia nu a mai avut loc, iar compania din California a fost obligata sa se reorganizeze. Prime Focus este interesata sa cumpere Rhythm & Hues dupa ce va iesi din faliment. Rhythm & Hues s-a angajat sa faca in 2013 efectele speciale pentru The Hunger Games: Catching Fire, continuarea francizei Jocurile Foamei si pentru 300: Rise of an Empire, continuarea filmului 300 din 2006.
Compasul de Aur, o adaptare dupa romanul lui Philip Pullman, si Babe, filmul din 1995 despre un porc vorbitor, sunt alte productii renumie ale caror efecte speciale au fost create de compania din California.
Povestea lui Pi, baiatul care ajunge naufragiat pe apa in mijlocul Oceanului, intr-o barca cu un tigru bengalez pe nume Richard Parker este o meditatie despre prietenie, religie, puterea indidividului de a supravietui si pretuirea vietii. Insa, "odiseea lui Pi" este prezentata cu totul inedit, in format 3D si cadre care iti taie respiratia, la fel cum o facea Avatar in 2009.
O tânără care vrea cu disperare să devină faimoasă pe internet reușește să atragă atenția atunci când se preface că este supraviețuitoarea unui atentat. Dar oare a meritat?