marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Miscari de KUNG FU in cele mai tari 10 filme!

Chiar daca unele filme de genul acesta sunt absolut hilare si greu de urmarit, altele au ramas de referinta in istoria de gen. Am ales cele mai tari 10 filme cu cele mai spectaculoase scene de kung fu!

Miscari de KUNG FU in cele mai tari 10 filme!

10. Heroes Of The East (1978)
Regie: Chia-Liang Liu
Cu: Chia Hui Liu, Yuka Mizuno

Un barbat chinez se insoara cu o femeie japoneza in urma unei intelegeri. Acesta ii insulta familia si metodele lor de arte martiale si intra intr-un concurs pentru a demonstra cat de tare este kung fu-ul chinez.

Una dintre cele mai tari batai cu sabii si momentul de referinta este cel l in care Yasuaki Kurata foloseste o tehnica japoneza numita pumnul-crab care presupune o miscare rapida a corpului dintr-o parte in alta cu mainile incrucisate cu cele ale adversarului.

9. The Prodigal Son (1981)
Regie: Sammo Hung Kam-Bo
Cu: Biao Yuen, Ching-Ying Lam

Este o comedie care urmareste istoria fiului risipitor care se crede cel mai bun luptator din Canton. El nu stie ca tatal sau, un om foarte bogat, a mituit intreg tinutul pentru a fi lasat sa castige. Dupa ce este umilit de un actor al unui circ calator, fiul pleaca in cautarea unui profesor mai bun.

La capitolul cea mai interesanta bataie amintim scena din restaurant si momentul cel mai interesant este ultima secventa.



8. Ip Man (2008)

Regie: Wilson Yip
Cu: Donnie Yen, Simon Yam

O poveste semi-autobiografica ce graviteaza in jurul vietii legendarului artist in arte martiale chinezesti Ip Man, profesorul lui Bruce Lee. Uneori se indeparteaza semnificativ de faptele istorice, dar este celebrat ca unul dintre cele mai frumoase filme cu coregrafie in lupta.

Confruntarea dintre Donnie Yen si un cerc de atacatori, care se lasa cu rupere de oase, este punctul culminant si scena finala este o demonstratie abila a tehnicilor de lupta.

7. Enter The Dragon (1973)
Regie: Robert Clouse
Cu: Bruce Lee, John Saxon

Este primul film de arte martiale produs de studiourile de la Hollywood (Warner Bros), Dragonul a fost ultimul film al lui Bruce Lee. Un perfectionist infocat, Lee a rescris mare parte din scenariu si a regizat deschiderea scenei bataii de la Manastirea Shaolin.

Un artist in arte martiale decide sa spioneze un lord criminal profitand de invitatia sa la turneu.

Cea mai cool scena e cea in care eroul declanseaza alarma din greseala si trebuie sa se lupte cu o groaza de dusmani. Cand Lee este  in vizuina subterana a lui Han, uitati-va dupa Jackie Chan, care apare in rol de cascador.

6. Clan Of The White Lotus (1980)
Regie: Lieh Lo
Cu: Chia Hui Liu, Lieh Lo
 

Scena memorabila este cea in care Wen Ting bate un clan imbracat in mercenari si ii bate de le suna apa-n cap. Pentru fanii genului confruntarea din baie dintre White Lotus si Ting este greu de uitat.

5. Five Deadly Venoms (1978)
Regie: Cheh Chang
Cu:  Sheng Chiang, Philip Kwok

Un profesor pe moarte isi trimite un student sa verifice cinci fosti elevi. Filmul sarbatoreste clasicul in kung fu spunand povestea luptatorilor care utilizeaza stilurile unui animal: centipede, sarpe, scorpion, soparla si broasca.

Cea mai veritabila bataie este cand Broasca scapa din inchisoare si momentul de referinta este atunci cans scorpion sfideaza gravitatea pentru a-si lua un biscuite.

4. Fist Of Fury (1972)
Regie: Wei Lo
Cu:  Bruce Lee, Nora Miao

Un tanar vrea sa se razbune pentru moartea profesorului sau. Al doilea film major al lui Bruce Lee il confirma ca unul dintre cele mai puternice stele in cinematografia artelor martiale, mai ales ca-si coregrafiaza singur scenele de lupta.

Crescendo-ul muzical si apoi o liniste mormantala urmata de o multime de pumni, da, ea este scena care a captat atentia. Eroul ia lectii la scoala de arte martiale japoneze timp de un an.



3. Drunken Master (1978)

Regie: Woo-ping Yuen
Cu:  Jackie Chan, Siu Tien Yuen

Un tanar indisciplinat trebuie sa invete lovitura pumnului beat pentru a opri un asasin. O comedie kung fu care l-a propulsat pe Chan in top.

O lupta de remarcat este cea in care eroul bea si se bate in acelasi timp, o combinatie cam toxica. Secventa in care Chan ia lectii, unde se pare ca sufer cam mult.

2. Snake In The Eagle’s Shadow (1978)
Regie: Woo-ping Yuen
Cu: Jackie Chan, Siu Tien Yuen

Lansat inainte de Drunken Master, filmul a fost debutul regizoral al lui Woo-ping Yuen unde Chan interpreteaza rolul unui orfan adoptat de o scoala kung fu. Acolo este tratat urat de profesor si exploatat ca om de serviciu.

Lupta apriga intre Chang-tien si Sheng Kuan intr-un cadru prafuit cand cei doi folosesc tehnici diferite de bataie este cea mai tare! Inca din deschidere il vedem pe Chan, un tanar plin de muschi ce face miscari de kung fu pe un fundal rosu.

1. The 36th Chamber Of Shaolin (1978)
Regie: Chia-Liang Liu
Cu:  Chia Hui Liu, Lieh Lo

Un film influent si de referinta, il prezinta pe studentul San Te atras intr-o revolta impotriva guvernului Manchu.

Clasata de unii ca ca mai tare scena de bataie este confruntarea cu sabiile. San Te ii spune maestrului sau" Maestre, invata-ma kung fu", doar sa primeasca o biciuire invizibila de la barbos... o sa-l invete, oricul...

Sursa: http://www.totalfilm.com/


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies