marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Povesti incredibile, actori de senzatie, regizori fenomenali! Top 10 carti, gata sa cucereasca ecranele!

10 carti cu potential imens de a deveni filme intra intr-o competitie acerba. Fiecare poate fi urmatorul Harry Potter! Iata povestile, distributiile de vis si regizorii care ar putea sa depaseasca fenomenul Potter!

Povesti incredibile, actori de senzatie, regizori fenomenali! Top 10 carti, gata sa cucereasca ecranele!


10. Oscar Pill

Se pare ca cei de la Warner Bros au ochit deja proiectul. Oscar este protagonistul seriei de cinci carti scrise de francezul Eli Anderson si este un tanar care descopera ca poate intra intr-un corp uman, astfel el calatoreste din trup in trup in lupta cu bolile si infectiile.

Ar putea fi interpretat de Ezra Miller, revelatia din We Need To Talk About Kevin. Terry Gilliam poate manui autentic si captivant un asemenea plot.

9. The Haunting Of Alaizabel Cray

Un fantasy dark situat in perioada Londrei victoriene ocupata de demoni, scrisa de Chris Wooding. Thaniel Fox este un vanator de vrajitoare care salveaza o femeie frumoasa si vulnerabila, Alaizabel. Numai ca ea este posedata de niste forte malefice si povestea celor doi nu este chiar lapte si miere.

Distributia de vis ar fi formata din James McAvoy in rolul lui Fox si Anna Kendrick in rolul lui Alaizabel.

David Fincher s-ar descurca de minune sa dea viata povestii.



8. Incarceron

Cartea lui Catherine Fisher nu este nici pe departe utopica. Finn este un adolescent de 17 ani care se straduieste sa evadeze dintr-o inchisoare numita Incarceron unde legea si ordinea sunt conduse de o inteligenta artificiala nemiloasa. Cartea va atrage cu siguranta datoria temei familiare abordate, un copil orfan care lupta impotriva fortelor raului.

Aaron Johnson
ar putea fi in rolul lui Finn si ar face pereche de minune cu Dakota Fanning, in rolul Claudiei, fiica directorului inchisorii.

Frank Darabont a dovedit ca este maestru intr-ale fanteziei, dar mai ales in a ecraniza povesti din claustrofobicele inchisori.



7. Noughts & Crosses

Actiunea din cele cinci carti scrise de Malorie Blackman se desfasoara in Marea Britanie unde rasismul este in floare.Negrii, cunoscuti sub numele de cruci, beneficiaza de dominatie asupra minoritatii cu pielea alba, cunoscuti sub numele de zerouri. Pe fundalul acesta dezolant, se intrezareste o poveste de genul Romeo si Julieta.

Cea mai mare parte a povestii se desfasoara la o scoala exclusiva care pretuieste politica relatiilor pe culoare. Richard Madden si Ony Uhia au fost exceptionali in adaptarea piesei de teatru in The Royal Shakespeare Company. Ar merita norocul sa se afirme si pe marile ecrane!

Tematica rasiala ar putea fi surprinsa foarte bine de cunoscutul regizor Spike Lee.

6. Mortal Engines

Philip Reeve si-a imaginat un viitor cam sumbru unde ultimii supravituitori din orase se consuma reciproc pentru combustibil. Distractie post-apocaliptica pentru toata familia!

Suna familiar, un adolescent orfan se trezeste captiv intr-o lume noua si infricosatoare. Freddie Highmore se potriveste in rolul lui Tom Natsworthy.

S-a zvonit ca Peter Jackson deja lucreaza la o adaptare a romanelor.



5. The Eyre Affair

Jasper Fforde are o imaginatie exceptionala. In romanul The Eyre Affair actiunea se desfasoara in versiune paralela din 1985 unde un detectiv in resurse literare, Thursday Next, urmareste un criminal specializat in rapirea personajelor din carti.

Universul creat de autor este inovativ si surprinzator, mai ales ca a incheiat sase romane si inca lucreaza la poveste.

Domnisoara Next poate fi interpretata de Emily Blunt, in timp ce Michelle Dockary poate fi Jane Eyre capturata.

Charlie Kaufman ar putea transpune tema metafizica din roman.

4. CHERUB

Cartile CHERUB sunt o serie de romane de spionaj, acronimul se refera la o divizie a Serviciului Secret Britanic care folosesc copii ca ofiteri de informatii. Povestea urmareste recrutarea lui James Chocke, un tanar dintr-un mediu cu probleme, care devine starul diviziei.

Un tip obisnuit cu un trecut intunecat vine la un institut misterios undeva invata o groaza de lucuri, suna a Harry Potter, dar fara magie!

Un actor de 13 ani sau putin mai in varsta ar trebui sa-l interpreteze pe James. Brian Cox in rolul lui Terrence McAfferty, directorul si fondatorul CHERUB si Zoe Saldana in rolul lui Meryl Spencer, cea care se ocupa de James.

In seriile CHERUB violenta si sexualitatea sunt adesea intalnite, mai ales in viata lui James acasa. In cazul in care Shane Meadows si-a inchipuit ca face un film de-o asemenea anvergura, acesta este!

3. Jake The Dreaming

Aceasta n-a fost lansata inca, dar s-a creat multa zarva in jurul cartii ilustrate scrise de Marc Bernardin si Adam Freeman. Povestea il urmareste pe Jack, in varsta de 10 ani, care nu se poate opri  din visatul cu ochii deschisi. Jake este persoana care poate explora zona din somn in care maleficul Nocturnus fura sufletele oamenilor.

La fel ca Harry Potter, Jack este un outsider impovarat cu responsabilitatea nedorita de a salva lumea din ghearele unui antagonist terifiant.

Ar arata foarte bine ca animatie 3D si artistum manga si regizorul Hayao Miyazaki ar putea realiza o lume de vis.

2. Skulduggery Pleasant

Seria de cinci carti scrisa de irlandezul Derek Landry il urmresc pe vrajitorul detectiv Skulduggery Pleasant si pe partenera acestuia, Stephanie Edgely, care impreuna incearca sa-l opreasca pe vrajitorul cel rau sa distruga lumea.

Un razboi cu vrajitori intre bine si rau suna a autorul J.K.Rowling (Harry Potter).

Michael Fassbender l-ar putea interpreta pe eroul Skulduggery  avand-o alaturi pe Abigail Breslin, in rolul tinerei asistente. Nefarian Serpine l-ar putea intruchipa pe vrajitorul cel rau.

Regia i-ar putea apartine lui Alfonso Cuaron.

1. Artemis Fowl

Aventura fantezista scrisa de Eoin Colfer il urmareste pe Artemis Fowl, un tanar de 12 ani cu sclipiri de geniu care are tendinta sa incalce legea pentru a-si umple buzunarele cu aur. Autorul sustine ca este un fel de Die Hard, dar cu zane.

Personajele ciudate, dar minunate, parca ar fi studiat la Hogwarts in tinerete (Minerva Paradiso, Aloysius Maguire etc), precum si o serie de elemente magice au condus la ideea ca Artemis poate fi urmatorul Harry Potter.

Probabil un necunoscut o sa-l interpreteze pe Artemis, asa cum a fost si in cazul lui Radcliffe. In rolul bodyguardului stoic Domovoi Butler ar putea fi Daniel Craig si Emma Stone in rolul elfului Holly Short.


Guy Ritchie a facut minuni cu un alt geniu neinteles, Sherlock Holmes, si s-ar descurca cu usurinta si cu elementele intunecate din carti.


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies