marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Evolutia lui Penelope Cruz: top 10 filme care i-au marcat cariera! GALERIE FOTO!

Penelope Cruz se intoarce cu un rol bataios si plin de viclenie in Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi. Vezi aici ce personaje interesante a mai interpretat “senorita” inainte sa devina prima femeie pirat din celebra serie.

Evolutia lui Penelope Cruz: top 10 filme care i-au marcat cariera! GALERIE FOTO!

Penelope Cruz a aparut in lumina reflectoarelor inca din copilarie, ca dansatoare si chiar a abandonat scoala pentru a face balet clasic la Conservatorul National din Madrid si pentru a juca teatru la Cristina Roata School din New York.

Ca actrita, primele filme importante au fost “Volver” si “Belle Epoque”, pentru care a fost recompensata chiar cu un Oscar pentru un film strain. Adevarata consacrare in lumea cinematografica mondiala a venit odata cu rolurile din “Vanilla Sky” (“Deschide ochii”) si “Blow”, unde i-a avut ca parteneri pe Tom Cruise si Johnny Depp.

A facut valva peste Ocean cand a devenit iubita lui Tom Cruise, pe atunci actorul fiind casatorit cu Nicole Kidman. Acum, Penelope Cruz este casatorita cu Javier Bardem, cu care are un baietel.

1. Jamon Jamon (1992)

Primul rol intr-un lung metraj al frumoasei Penelope Cruz a fost cel al Silviei, din “Jamon Jamon”, o tanara de conditie umila, care nu se sfieste de sexualitatea ei. Desi avea numai 17 ani, Penelope apare topless in film si devine un adevarat sex simbol. Atunci l-a cunoscut pe Javier Bardem, care acum ii este sot.

2. Live Flesh (1997)

Dupa ce, timp de cativa ani, joaca numai in filme spaniole si italiene, actrita ajunge sa colaboreze cu influentul Pedro Almodovar. Penelope Cruz joaca rolul unei femei insarcinate, care naste intr-un autobuz.

3. Abre Los Ojos (1997)

Un pas important in cariera actritei a fost proiectul sci-fi al lui Alejandro Amenabar, ce a avut parte si de un remake la Hollywood. Penelope este aici Sofia, o tanara fascinanta si tulburatoare.

4. The Hi-Lo Country (1998)

A fost primul ei film american, iar Penelope a cam avut de furca cu limba engleza. Dupa nenumarate roluri de seducatoare, aici ea interpreteaza o fata neglijata de prietenul ei. Din pacate, filmul in care au mai jucat Billy Crudup, Woody Harrelson si Patricia Arquette nu a fost prea bine primit de critici.

5. Woman On Top (2000)
Penelope isi condimenteaza cariera cu aceasta comedie romantica. Si aici incepe din pozitia de femeie neglijata, inselata de partener, insa totul se schimba cand decide sa prezinte la televizor retete de gatit si, mai mult decat atat, adevarate retete ale pasiunii.

6. Blow (2001)
“Piratii din Caraibe” nu este primul proiect in care ii gasim impreuna pe Johnny Depp si Penelope Cruz. Acum 10 ani, ei au format un cuplu in “Blow”, dar filmul nu a fost foarte bine primit.

7. Vanilla Sky (2001)
“Vanilla Sky” este remake-ul filmului “Abre Los Ojos”, iar Penelope Cruz revine la rolul Sofiei. Odata cu acest proiect a inceput relatia ei cu Tom Cruise, care a durat 3 ani.

8. Head in the Clouds (2004)
Penelope isi continua cariera la Hollywood, alaturi de nume deja consacrate. De data aceasta, alaturi de Charlize Theron si Stuart Townsend, intr-un ciudat menage a trois.

9. Sahara (2005)
Desi intentia realizatorilor era sa lanseze o serie, succesul s-a lasat asteptat, asa ca planurile au fost abandonate. Insa filmul nu a fost primit tocmai rau. De mentionat ca Penelope s-a indragostit din nou de un coleg de platou: Matthew McConaughey.


10. Vicky, Cristina, Barcelona (2008)
Dupa ce a jucat in “Bandidas” si “Volver” si a primit nominalizari la Globul de Aur, BAFTA si Oscar, cariera actritei a atins punctul culminant odata cu rolul din filmul lui Woody Allen, pentru care a fost recompensata cu un Oscar, devenind prima actrita spaniola care castiga acest premiu.


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies