marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Shia LaBeouf s-a convertit la catolicism și vrea să devină diacon

După ani de zile în care a fost copilul teribil de la Hollywood, actorul a simțit nevoia să facă o schimbare radicală și a fost confirmat de ordinul călugărilor capucini.

Shia LaBeouf s-a convertit la catolicism și vrea să devină diacon
Shia LaBeouf a început anul cu o decizie spirituală importantă: s-a convertit la catolicism și acum vrea să devină diacon. Actorul a primit recent sacramentul confirmării pentru a intra oficial în Biserica Romei, potrivit unei delegații teritoriale a ordinului franciscanilor capucini.
 
Ceremonia de confirmare a lui Shia LaBeouf a avut loc la Misiunea Sfânta Agnes, fondată de frații spanioli în Solvang, California, în 1804. Acest lucru a fost confirmat de Catholic News Agency după ce frații menționați mai sus au dat vestea pe Instagram, cu trei fotografii care îl înfățișează pe actorul de 37 de ani la ceremonie.


 
„Noi, călugării franciscani capucini, suntem încântați să îl primim în rândurile noastre și să fim martorii angajamentului său profund față de credință. Shia LaBeouf, cunoscut pentru talentul și pasiunea sa incredibilă în industria de divertisment, a pornit într-o călătorie spirituală care l-a condus să îmbrățișeze învățăturile Bisericii Catolice. Decizia sa de a intra pe deplin în Biserică este o dovadă a dorinței sale sincere de a crește în relația sa cu Dumnezeu”, se arată într-un extras din biletul împărtășit de capucini pe rețelele de socializare.
 
Pentru a duce la bun sfârșit convertirea sa la catolicism, Shia LaBeouf a avut parte de sprijinul și asistența zilnică a fratelui Alexander Rodriguez, mentorul și confidentul său în cadrul ordinului. Tocmai acest frate religios a fost cel care a comentat că starul din „Transformers” ar putea să-și aprofundeze pregătirea pastorală pentru a deveni într-o zi predicator în biserică. „Mi-a spus, foarte spontan: «Vreau să fiu diacon». Și încă se gândește la același lucru“, a explicat el.


 
Același cleric a dezvăluit că Shia LaBeouf se gândește serios la această idee de vreun un an încoace. Se spune că interesul său pentru doctrina catolică ar fi fost sporit de filmul „Padre Pio” din 2022. În acea poveste, actorul a dat viață preotului italian Francesco Forgione, care a petrecut o lungă perioadă la Misiunea Santa Inés pentru a se pregăti să își asume rolul de diacon pe care actorul însuși îl urmărește acum.
 
În 2014, când traversa unul dintre cele mai dificile momente, după mai multe bătăi și altercații cu poliția care au dus la scăderea popularității sale, Shia LaBeouf și-a declarat credința după ce l-a „descoperit pe Dumnezeu” în timpul filmărilor la pelicula „Fury”. În opinia sa, această revelație l-a ajutat să depășească cea mai tulbure perioadă a sa: „Am devenit creștin, dar nu în cuvinte, ci într-un mod foarte real. Aș fi putut să spun doar rugăciunile din carte, dar a fost ceva foarte real care m-a salvat”, a declarat el la vremea respectivă.


 
Cu toate acestea, în 2020, actorul s-a întors la vechile obiceiuri și a fost arestat după ce s-a luat la bătaie cu un străin și i-a furat șapca. Ulterior, el le-a mulțumit ulterior ofițerilor care l-au arestat pentru că „au adus o schimbare necesară” în viața sa. La scurt timp după aceea, una dintre cele mai cunoscute foste iubite ale sale, cântăreața FKA Twigs, a decis să îl dea în judecată, acuzându-l că a abuzat-o fizic și psihologic în timpul relației lor, precum și că i-a transmis o boală pe cale sexuală.
 
De asemenea, a avut parte de o controversă cu actrița și regizoarea Olivia Wilde, care l-a îndepărtat din rolul principal în filmul „Don't Worry Darling”, susținând că Shia LaBeouf era conflictual pe platou, deși totul pare să indice că a făcut acest lucru pentru a-i oferi rolul central cântărețului Harry Styles, cu care începea o relație care, în cele din urmă, nu s-a concretizat.
 
FOTO: Facebook/Episcopul Robert Barron, Franciscanii Capucini

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies