marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Oscar 2014: Matthew McConaughey si Tom Hanks ar putea primi dubla nominalizare pentru interpretare, filmele in care cei doi actori sunt incredibili

Specialistii de la goldderby.com sustin ca Tom Hanks si Matthew McConaughey ar putea intra in clubul exclusivist al actorilor nominalizati pentru cea mai buna interpretare in rol principal, dar si secundar, in acelasi an.

Oscar 2014: Matthew McConaughey si Tom Hanks ar putea primi dubla nominalizare pentru interpretare, filmele in care cei doi actori sunt incredibili


Astfel, cei doi actori ar putea fi proprii rivali, dupa ce presa american ii da drept favoriti cu filmele lor atat la categoria principala de interpretare, cat si cea secundara.

 

Academia Americana respinge o dubla nominalizare la aceeasi categorie pentru un actor, insa, ciudat este ca aceeasi regula nu se aplica si la categoria cel mai bun regizor. In 2000, Steven Soderbergh primea doua nominalizari pentru cea mai buna regie: pentru Traffic si pentru Erin Brockovich. Statueta a primit-o pentru thrillerul Traffic.

 


Matthew McConaughey
a impresionat pe toata lumea in drama Dallas Buyer Club, unde detine rolul principal. Presa straina scrie ca este imposibil ca actorul de 44 de ani sa nu primeasca macar o nominalizare la cel mai bun actor. Conform statisticilor realizate de specialistii de la goldderby.com, McConaughey este pe locul 3, dupa Robert Redford in All si Lost si Chiwetel Ejifor, care a devenit candidatul favorit.

 


 

Al doilea rol pentru care ar putea primi nominalizare, dar pentru rol secundar, este drama Mud. Desi este clasat abia pe locul 12 in aceasta categorie, sansele sale ar putea deveni tot mai reale, tinand cont ca Mud a fost primul film pe care Membrii Academiei Americane de Film l-au vazut pentru votarea in sezonul Oscarurilor. McConaughey joaca si in The Wolf of Wall-Street, alaturi de Leonardo DiCaprio, insa momentan nu se stie daca ar putea fi luata in considerare, din moment ce nimeni n-a vazut filmul. The Wolf of Wall-Street se lanseaza in cinematografe abia de Craciun.

Tom Hanks are doua filme impresionante in acest an eligibile pentru Oscar. Primul, Captain Phillips, a primit recenzii foarte bune, si aproape toti criticii au laudat interpretarea sa. Desi este pe locul 4 in clasamentul celor de la goldderby.com, Tom Hanks are sanse mari sa primeasca nominalizare pentru cel mai bun actor in rol principal. Al doilea film ar fi Saving Mr. Banks, unde il joaca pe Walt Disney, dar rolul sau este considerat secundar. Filmul a starnit reactii mixte: unii l-au criticat fiind prea "hollywoodian", iar altii sustin ca filmul ii apartine in intregime Emmei Thompson.


 

 


In trecut, doar 11 actori au reusit performanta de a fi nominalizati in acelasi an pentru cel mai bun actor in rol principal si cel mai bun actor in rol secundar. 7 dintre ei au castigat la una dintre categorii. Dar nu este o regula. In ultimii ani, cativa actori considerati favoriti si nominalizati cu doua filme, au pierdut. Jamie Foxx este singurul actor din anii recenti care a primit Oscarul   - pentru drama "Ray" - in anul in care era nominalizat la ambele categorii. Sigourney Weaver, Cate Blanchett sau Julianne Moore au pierdut la ambele categorii in anii in care au fost nominalizate cu doua filme separate. 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies