Vrei să-ți iei încă un job part-time pe lângă cel actual? Deși majoritatea ofertelor din viața reală necesită experiență și au programul fix, în mediul online lucrurile sunt diferite.
Astfel, îți poți găsi rapid un job remote pe care să-l faci chiar dacă n-ai multe cunoștințe profesionale și în care să dispui de flexibilitate. Iată cinci meserii pe care le poți încerca!
Acest job ți se va potrivi dacă ești o persoană creativă și ai abilități bune de scriere! Este important să știi cum să creezi texte care să atragă atenția și care să vândă, fiindcă vei fi plătit pe valoare și trebuie să aduci rezultate.
Creează-ți un blog și publică articole pentru o perioadă de timp, deoarece așa îți vei mări șansele de a fi acceptat. De asemenea, focusează-te pe ceva specific. Un copywriter care face doar campanii pentru social media sau email marketing este văzut mai bine decât unul care se ocupă de ambele ramuri în același timp.
Este un job similar cu cel de agent call center, deoarece trebuie să vorbești la telefon cu clienții companiei. Rolul tău va fi să îi ajuți pe aceștia să-și rezolve problemele sau să le prezinți diferite oferte la produse și servicii.
Cel mai probabil va fi necesar să cunoști și o limbă străină, precum spaniola sau italiana. Există și astfel de locuri de muncă unde trebuie să răspunzi doar pe email sau pe un chat live. Indiferent de situație, sunt necesare abilități de comunicare și de multitasking ca să reziști și să progresezi.
Pe lângă o limbă străină, în meseria de traducător trebuie să cunoști bine și limba maternă. Aceasta este singura metodă prin care vei putea adapta propozițiile.
Nu ai nevoie neapărat de studii de specialitate, ci doar de cunoștințe de gramatică. Ai posibilitatea de a lucra fie pentru traduceri scrise, fie ca un asistent virtual ce oferă servicii de interpretare în timp real.
Ca și transcriptor medical, sarcina ta este să transformi materialele audio din acest domeniu în texte. Deși la prima vedere nu pare dificil, joburile acestea sunt de obicei în engleză și există mulți termeni pe care nu îi vei cunoaște.
Astfel, e recomandat să îți exersezi mai întâi abilitățile pe o platformă gratuită. Pe lângă necesitatea de a avea un vocabular bogat, un alt dezavantaj al acestui job este faptul că trebuie să scrii repede.
Acesta este un criteriu după care angajatorii te vor lua în considerare, deoarece vei fi plătit la oră. Pe de altă parte, este un job în care se câștigă bine și în care te poți folosi de diferite programe, pentru a automatiza o parte din lucru.
Un designer web creează site-uri. Acestea trebuie să arate bine, să crească rata de conversie a vizitatorilor și să nu prezinte bug-uri. Ca să devii bun într-un astfel de job, trebuie să deții cunoștințe despre programare. Iar limbajul HTML și cel CSS sunt esențiale pentru început. Cu timpul, poți folosi și UX sau JavaScript.
O altă abilitate de care ai nevoie este cea de a trasa o schiță pe hârtie. Deși nu este o cerință, te va ajuta să-ți transmiți ideile către clienți și să faceți modificări înainte de începerea proiectului.
Poți să faci și ceva specific, cum ar fi să creezi doar logo-uri, bannere sau coperți de cărți. Programele bazate pe vector și cele în care poți realiza un mock-up s-ar putea să necesite o investiție inițială, însă o vei recupera rapid.
Cum să găsești jobul part-time potrivit pentru tine?
Cariera este importantă în viața oricărei persoane. Totuși, chiar dacă
ai nevoie de o sumă până la salariu suplimentară, acesta nu este singurul criteriu de care ar trebui să ții cont când îți iei un job part-time.
Alege ceva ce te pasionează și prestează un serviciu în care știi că poți obține rezultate mai bune decât competiția. În felul acesta îți vei forma o sursă nouă de venit, fără să depui un efort sporit.