marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Cum să urmezi corect o dietă vegetariană

Ești curios să afli ce presupune o dietă vegetariană? Vrei să știi care sunt beneficiile unei astfel de diete care exclude din alimentație carnea sau diferite lactate? 
(P) Cum să urmezi corect o dietă vegetariană
Acest articol este pentru tine! Află cum poți să urmezi corect o dietă vegetariană și care sunt alimentele pe care poți să le consumi, din articolul pe care ți l-am pregătit!
 
Ce reprezintă dieta vegetariană?

Încă de la început, trebuie să știi că există numeroase feluri de diete vegetariene. Există dieta vegetariană pură, care include doar consumul de fructe și legume, dieta lacto-vegetariană, care îți permite consumul de produse și plante și câteva tipuri de lactate și dieta ovo-vegetariană, care include și consumul de ouă.

Totodată, poți întâlni și termenul de semi-vegetarian, atribuit unei persoane care consumă rareori carne de pui, pește, produse din plante, ouă și lactate.
 

Cât de sănătoasă este adoptarea unei diete vegetariene?

Atunci când se gândesc la adoptarea unei diete vegetariene, cele mai multe persoane se gândesc că nu vor asimila suficiente vitamine sau că se vor simți tot timpul slăbiți.

Cu toate acestea, trebuie să știi că dietele vegetariene sunt sănătoase, atâta timp cât sunt respectate și planificate cu grijă, conținând nutrienții esențiali, de care are nevoie organismul uman.

Majoritatea dietelor vegetariene nu includ produse din carne și au o concentrație mai mică de colesterol și grăsimi, spre deosebire de dietele non vegetariene. De aceea, persoanele care urmează un regim alimentar vegetarian sunt mai puțin expuși la obezitate, la diabet și chiar la unele boli de inimă.
 

Ce alimente pot face parte dintr-un regim alimentar vegetarian?

Pentru a-ți asigura necesarul zilnic de calorii, orice dietă vegetariană trebuie să includă o gamă variată de produse. Astfel, poți consuma produse lactate cu nivel scăzut de grăsime, precum iaurtul, brânza și cașcavalul, ouă, precum și o varietate de fructe și legume care conțin vitamine.

Încearcă să limitezi consumul de dulciuri, deoarece conțin foarte multe calorii. Dacă nu îți face plăcere să gătești zilnic sau nu ai timp la dispoziție, trebuie să știi că cei de la Food Panda livrează și mâncare vegetariană, pentru ca tu să poți savura cele mai gustoase preparate. 
 

Care sunt nutrienții incluși într-o dietă vegetariană?

Când urmezi o dietă vegetariană, nu trebuie să-ți faci griji că nu vei avea destule proteine în corp, deoarece proteinele din plante sunt suficiente, pentru un stil de viață sănătos și echilibrat.
 
  • Semințele, nucile și legumele conțin aminoacizi esențiali unei diete corecte.
  • Dacă alegi să consumi soia, vei beneficia de proteine la fel de sănătoase ca cele de origine animală.
  • Fierul poate fi asimilat din consumul de spanac și fructe uscate, nu doar din carne.
  • Legumele verzi că spanacul sau broccoli reprezintă surse ideale de calciu.
  • Vei avea nevoie de zinc pentru un corp sănătos, de aceea îl poți asimila din legume, nuci și cereale integrale.
Care sunt beneficiile unei diete vegetariene?

Preparatele vegetariene îți oferă și numeroase beneficii fizice. Iată care sunt:
 
  • O dietă vegetariană duce la scăderea indicelui de masă corporală.
  • Dieta fără carne te ajută să slăbești, deoarece elimini din alimentație produse care aduc probleme de greutate.
  • Urmezi o dietă vegetariană? Vei avea mai multă energie, care te ajută să te bucuri de activități fizice intense: înot, ciclism sau fitness, fără să obosești la fel de repede.
  • Consumul de legume și fructe joacă un rol major pentru o piele sănătoasă.
  • Pentru un păr mai sănătos, cu mai mult volum, poți încerca să adopți o dietă vegetariană, măcar pentru 2-3 săptămâni.
  • Dieta vegetariană poate fi responsabilă și pentru unghiile sănătoase și puternice.
Dacă ai decis să încerci o dietă vegetariană, ține cont de aceste sfaturi pentru a adopta un regim alimentar echilibrat, care să aducă beneficii pentru sănătate.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies