marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Paul Bettany, despre rolul iconic de Înger Războinic din Legiunea și semnificația tatuajelor acestuia

Acesta este unul dintre rolurile reprezentative ale actorului britanic, care îi dă replica lui Dennis Quaid într-o peliculă care vorbește despre sfârșitul lumii și judecata lui Dumnezeu.

Paul Bettany, despre rolul iconic de Înger Războinic din Legiunea și semnificația tatuajelor acestuia
Cu tenul său palid și ochii săi albaștri, Paul Bettany a fost distribuit cu predilecție în roluri de călugăr („Codul lui Da Vinci”), preot („Priest”) ori de înger („Legion”). Acesta din urmă este poate unul dintre cele mai puternice personaje ale sale, simbolizând răzbunarea divină.
 
„Este amuzant, dar când regizorul Scott Stewart mi-a spus că voi fi un înger războinic, m-am dus și am căutat pe internet îngeri războinici. Am fost surprins să văd că în aproape toate imaginile pe care le au online apare un înger cu săbii, platoșe și sulițe. Deci ideea de înger războinic nu este neapărat nouă, dar diferența este că eu am arme. Multe, multe arme“, a spus Paul Bettany pentru „ Dread Central” despre rolul Arhanghelului Mihail.

 

 
Bettany a vorbit, de asemenea, despre cât de mult i-a plăcut să lucreze cu regizorul debutant Stewart la „Legion” și de ce crede în latura vizuală a povestirii. „Scott a avut toată fervoarea și entuziasmul unui regizor debutant, fără nicio piedică. Cariera lui de până la acel moment a fost cea de tip efecte vizuale, așa că a știut cu adevărat cum să facă lucrurile să funcționeze pe cameră. Scott a fost întotdeauna capabil să comunice ceea ce voia, iar ca actor asta este tot ce ai nevoie cu un regizor. Depinde de tine să dai tot ce ai mai bun de acolo.“



 
Actorul britanic a vorbit, de asemenea, despre uriașa cantitate de tatuaje care îi acoperea corpul Arhanghelului Mihail și care este istoria din spatele lor. „A existat un limbaj al îngerilor care a fost creat de cineva care a fost ghidul spiritual al Reginei Elisabeta I și care pretindea că se afla în comunicare directă cu îngerii. Tatuajele mele înseamnă un lucru când le citești normal și altul când le citești invers, a explicat Bettany. „În filmul nostru, tatuajele au profeții. Ele chiar spun lucruri dacă le traduci, dar numai dacă vorbești ca Îngerul.“



 
Filmul „Legiunea”/„Legion” este difuzat la Pro Cinema joi seară de la ora 23:00.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies