The Hobbit: The Desolation of Smaug, mai bun decat primul film din trilogie: cum au reactionat fanii dupa ce au vazut noile aventuri
12617
0
7 decembrie 2013 14:24
In doar patru zile, cel mai asteptat film al anului va avea lansarea oficiala, astfel ca fanii The Hobbit vor descoperi imaginea de ansamblu a dragonului Smaug.
GALERIE FOTO 40 de imagini din The Hobbit: The Desolation of Smaug
In ultimele luni, Peter Jackson a oferit diverse indicii despre felul in care va arata fiorosul dragon, intai explozia de foc, apoi vocea amenintatoare, fara a dezvalui detalii clare despre acest personaj misterios din The Hobbit: The Desolation of Smaug.
Crearea dragonului Smaug isi are punctul de plecare din roman, insa regizorul recunoaste ca a facut mai multe schimbari, fiind constient de faptul ca cinefilii au vazut numeroase reprezentari de dragoni de cand a fost publicat The Hobbit, in 1937. Asa ca s-a gandit: "Ce poate face un dragon pentru a surprinde oamenii? La ce nu s-ar astepta acestia din partea lui?", a declarat Jackson pentru Entertainment Weekly.
Regizorul si scenaristii Fran Walsh si Philippa Boyens au inceput prin a-l construi pe Smaug nu ca pe un spectacol vizual, ci ca pe un personaj, unul care a fost deformat din cauza orbirii si a foamei pentru aur. "L-am vazut pe Smaug ca pe un psihopat paranoic. El are pofta pentru aur, este o dorinta pe care el nu si-o poate explica. Nu este ca o persoana normala care vrea avere pentru masini rapide si iahturi scumpe. De 200 de ani, el a stat inconjurat de aur, asteptand ca cineva sa vina, a stat acolo facand puzzle-uri si uitandu-se la Breaking Bad. Nu a avut altceva de facut", a explicat Jackson.
Odata ce eroul Bilbo patrunde in barlogul sau, adevaratul geniul malefic Smaug intra in joc. "Este inteligent. Spre deosebire de Gollum care este marsav, Smaug este mai inteligent decat Bilbo. Este foarte, foarte viclean. Impune un joc psihologic cu Bilbo. Este un Hannibal Lecter din lumea dragonilor", a afirmat regizorul.
Desi era convins ca pentru Smaug trebuia sa aduca ceva nou, Peter Jackson a marturisit ca nu a stiut de unde sa inceapa cu construirea personajului: "Nu am avut o viziune concreta a lui. Nu am avut nici o idee despre cum ar putea sa arate". Cu toate acestea a respins din start posibilitatea de a veni cu o viziune salbatica si s-a concentrat pe masivitatea lui. "Cel mai simplu lucru pe care l-am avut in minte a fost sa-l fac mai mare decat si-ar putea imagina oamenii. Singurul lucru care m-ar fi surprins ar fi fost ca atunci cand scoate capul din aur, acesta sa nu aiba 2-3 m, ci sa fie cat un autobuz, iar corpul lui cat un 747. Asta ar fi destul de infricosator", a explicat Jackson.
In cea de-a doua parte calatoriei, Bilbo Baggins, vrajitorul Gandalf si 12 gnomi, impreuna cu Thorin Oakenshield, isi continua drumul plin de aventuri neprevazute catre Muntele Singuratic si Erebor, Regatul pierdut al gnomilor, unde se intalnesc cu Smaug, unul dintre cei mai mari dragoni din Pamantul de Mijloc.
Conform legendei, dragonul inaripat, avand o armura de solzi groasa cat zece scuturi,colti la fel de taiosi ca o sabie si sufland flacari mistuitoare, a devenit extrem de bogat dupa ce a distrus orasul Dale si a cucerit Muntele Singuratic, care adapostea intreaga comoara a Regatului Gnomilor. Ecranizarea “The Hobbit: Dezolarea lui Smaug” este filmata cu o tehnologie revolutionara, in format HFR cu 64 de cadre de secunda, si va rula pe marile ecrane in 3D si IMAX 3D, incepand cu data de 13 decembrie si este adus in Romania de Forum Film.
Actorul de la Hollywood vine des în România, unde și-a făcut și prieteni, iar acum se află din nou aici, cu un alt proiect.