marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiera de gala a filmului The Dark Knight Rises din Paris a fost anulata: fanii cer ca pelicula sa fie retrasa din cinematografe din respect pentru victimele masacrului din SUA

Tragedia infioratoare din Colorado, in care si-au pierdut viata 12 persoane si alte 40 au fost ranite dupa ce un barbat a creat un incident armat la un cinematograf unde avea loc premiera The Dark Knight Rises, a speriat intreaga lume. Echipa de productie a filmului si-a anulat premiera de gala din Paris, iar unii fani au cerut pe Facebook ca lansarea peliculei in cinema sa fie amanata din respect pentru victime.

Premiera de gala a filmului The Dark Knight Rises din Paris a fost anulata: fanii cer ca pelicula sa fie retrasa din cinematografe din respect pentru victimele masacrului din SUA

 

 

Premiera filmului The Dark Knight Rises din Denver, Colorado, SUA s-a transformat intr-un masacru dupa ce un tanar mascat si inarmat a intrat in cinematograf si a ucis 12 persoane. Ca o ironie macabra a sortii, acum 4 ani, America il plangea pe Heath Ledger devastata de moartea sa, cu 6 luni inainte de lansarea lui The Dark Knight in cinema. Acum, America plange moartea celor 12 victime din Colorado, dupa un gest inexplicabil al unui tanar bolnav.

 

Barbatul ar fi deschis focul dupa 30 de minute de la inceputul filmului "The Dark Knight Rises"  intr-un cinematograf din Aurora, o suburbie din Denver, si ar fi aruncat o fumigena sau o bomba cu gaze lacrimogene, conform declaratiilor martorilor de la fata locului. Se pare ca printre victime se afla si copii. Cei de la Daily Mail sustin ca motivul pentru care barbatul a ales sa faca un astfel de gest ar fi faptul ca n-a mai gasit bilete la filmul The Dark Knight Rises. 10 dintre victime au murit la fata locului, iar alte 4 la spital, printre ele numarandu-se si un copil de 6 ani.

 

La cateva ore de la tragedie, au aparut si primele reactii de la reprezentantii studioului Warner Bros, care a produs filmul The Dark Knight Rises, dar si din partea presedintelui american Barack Obama.


"Eu si Michelle suntem socati si intristati de evenimentele tragice si inspaimantatoare ce au avut loc aseara in Colorado. Fortele locale si cele de politie inca investigheaza locul si ce s-a intamplat, iar cei din Administratia Mea vor face tot ce le sta in puteri ca sa ajute. Suntem obligati sa-l gasim pe cel vinovat, sa le oferim sprijin si protectie celor din Aurora si sa ii ajutam pe cei raniti. In aceste momente intunecate si triste trebuie sa ne unim fortele toti, ca o mare familie americana. Trebuie sa ne indreptam gandurile catre victimele si familiile celor din Aurora si trebuie sa fim alaturi de ei in aceste clipe grele si in zilele care vor urma" a fost declaratia oficiala a Presedintelui Barack Obama la cateva ore dupa evenimentele din Colorado.


Cei de la Warner Bros au trimis si ei presei o declaratie oficiala: "Cei de la Warner Bros sunt extrem de intristati dupa ce au aflat de incidentul tragic. Le transmitem familiilor victimelor si a celor raniti toate gandurile noastre bune si suntem alaturi de ei in aceste clipe ingrozitoare".


Producatorii au anuntat oficial ca premiera de gala a filmului The Dark Knight Rises din Paris a fost anulata, urmand sa se ofere detalii pe parcurs. Mai mult, au fost suplimentate masurile de siguranta in lanturile mari de cinematografe din Germania si Suedia, ca urmare a evenimentului din Colorado.

 

Se pare ca responsabil pentru atac este un tanar de 24 de ani, James  Holmes, care a fost nemultimit ca nu a mai gasit bilet la ultimul film Batman. Martorii au descris ca barbatul avea pe fata o masca de gaze, un cutit, o pusca, un pistol de mana si o vesta antiglont. Se pare ca atacatorul a fost retinut de catre fortele de ordine si se afla in custodia FBI-ului, conform HuffingtonPost.


Fanii din intreaga lume au fost socati si au reactionat pe retele de socializare, rugandu-i chiar pe producatori sa scoata mult asteptatul The Dark Knight Rises din cinematografe din respect pentru cei care au murit aseara in Colorado. O parte dintre spectatorii americani au fost consternati de faptul ca in cinematografe,  inaintea filmului The Dark Knight Rises, a rulat trailerul de la Gangster Squad, un film violent cu gangsteri si impuscaturi. Dupa numeroase reclamatii in care erau acuzati de cruzime, acestia au scos trailerul.


Trailerul pentru Gangster Squad


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies