marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Regizorul iranian Dariush Mehrjui și soția sa au fost găsiți fără viață, în condiții suspecte

Unul dintre cei mai importanți cineaști din Orient a fost găsit mort alături de soția sa.

Regizorul iranian Dariush Mehrjui și soția sa au fost găsiți fără viață, în condiții suspecte
Dariush Mehrjui, în vârstă de 83 de ani, și Vahideh Mohammadifar au fost găsiți cu răni de cuțit în locuința lor din apropierea capitalei Teheran, sâmbătă seara, a anunțat BBC. Potrivit procurorilor, regizorul o invitase pe fiica sa să vină sâmbătă seară să ia masa acasă, în orașul Karaj. Când a ajuns, aceasta ar fi găsit cadavrele părinților săi.
 
Patru persoane au fost identificate în legătură cu aceste decese, potrivit presei locale.
 
Dariush Mehrjui a fost considerat unul dintre fondatorii noului val cinematografic iranian. Iar soția sa, Mohammadifar, scenaristă și creatoare de costume, s-ar fi plâns recent că ar fi fost amenințată și că locuința ar fi fost spartă.
 
Actorul și regizorul iranian Houman Seyedi s-a numărat printre cei care au reacționat pe rețelele de socializare, descriind sfârșitul ambilor soți ca fiind „teribil și brutal“.

 
Dariush Mehrjui, care a studiat în SUA în tinerețe și a trăit apoi în Franța timp de cinci ani, a devenit cunoscut la nivel național și internațional cu filmul său din 1969, „The Cow“, care spune povestea obsesiei unui sătean pentru vaca sa. Printre celelalte filme notabile se numără „Hamoun“, „The Pear Tree“ și „Leila“ - acesta din urmă despre o femeie infertilă care își încurajează soțul să se căsătorească pentru a doua oară. Producțiile sale au fost proiectate mai ales la festivalurile internațioanle, în Iran ele fiind supuse cenzurii.
 
Mișcarea noului val s-a axat în principal pe realism, însă Dariush Mehrjui era cunoscut pentru faptul că se inspira din literatură.
 
FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies