marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Românul Sebastian Stan a câștigat Ursul de Argint și a menționat România în discursul lui de acceptare

Tânărul actor a primit premiul pentru interpretare pentru rolul principal din filmul „A Different Man”.

Românul Sebastian Stan a câștigat Ursul de Argint și a menționat România în discursul lui de acceptare
Emoționat, fericit, dar și umil. Așa s-a prezentat actorul Sebastian Stan pe scena Festivalului de Film de la Berlin, în închiderea căruia a fost desemnat câștigătorul Ursului de Argint pentru interpretare, pentru partitura pe care a avut-o în pelicula „A Different Man” – cea a unui actor din New York care trece printr-o procedură medicală drastică de schimbare a fizionomiei. Producția a fost filmată în timpul pandemiei de Covid-19, pe parcursul a 22 de zile.
 
În discursul său de acceptare, a menționat și România, țara în care s-a născut: Acesta este primul meu festival de film european. Pentru un băiețel din România, acest lucru înseamnă foarte mult, așa că vă mulțumesc“, a spus Sebastian Stan simplu și firesc.
 


 
Cel care a dat lovitura cu rolul lui Captain America s-a născut la Constanța, a plecat din România la vârsta de 8 ani și s-a stabilit o vreme la Viena împreună cu mama sa, pianista Georgeta Orlovschi. La vârsta de 10 ani, Sebastian Stan a primit primul său rol, în filmul „71 Fragments of a Chronoloy of Chance”, al regizorului Michael Haneke de origine austriaca. După alți patru ani, s-a mutat la New York.


 
De-a lungul carierei sale a jucat alături de actori precum Natalie Portman, Mila Kunis și Vincent Cassel în filmul „Black Swan”, Chris Evans, Robert Downey jr., Scarlett Johansson și Samuel L. Jackson în trilogia „Captain America”, Matt Damon în filmul „Marțianul” și cu Margot Robbie și Allison Janney în „I, Tonya”.
 
FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies