marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ce spune Meryl Streep despre savurosul Julie și Julia

Actrița cu cele mai multe nominalizări la Oscar vorbește despre una din interpretările sale de suflet.

Ce spune Meryl Streep despre savurosul Julie și Julia
Rolul Juliei Child, cu umorul său, vocea sa guturală și accentual neobișnuit, a devenit unul emblematic în portofoliul lui Meryl Streep. Actrița spune că s-a atașat de acest personaj al său, legendara bucătăreasă Julia Child din „Julie & Julia“, datorită felului său de-a fi, nu datorită abilităților sale în bucătărie.
 
„Julia avea un fel de-a fi foarte asemănător cu cel al mamei mele“, povestea Meryl Streep într-un interviu oferit gazdei emisiunii „Good Morning America“, Diane Sawyer. „Avea acel joie de vivre, cum spun francezii. Și un mare simț al umorului și o capacitate contagioasă de a atrage oamenii alături de ea în orice aventură.“



 
Dar, spune actrița, mama ei cu siguranță „nu era o mare gospodină”. În copilărie, Meryl Streep nici nu a știut că se poate face mai mult cu un cartof, decât să-l coacă. „Știam cum arată un cartof - avea o coajă maro, îl aruncai în cuptor și uitai de el timp de o oră și jumătate sau două“, a spus ea, râzând. „Dar nu văzusem niciodată un cartof alb decojit... primeam piure de cartofi din cutie. Și mă dusesem acasă la un prieten, când aveam vreo 10 ani, iar ei erau acolo și decojiseră ceea ce păreau a fi mingi albe de tenis. Am întrebat: «Ce faceți?». Ei au spus: «Facem piure de cartofi». Iar eu am spus: «Vin într-o cutie. Ce faceți?»“, a povestit ea râzând.

 


 
Meryl Streep a fost nominalizată de 21 de ori la premiile Oscar în cariera sa, mai mult decât orice alt actor, pentru roluri și filme de la „Out of Africa” la „The Devil Wears Prada” și „The Post”, dar a plecat de trei ori cu statueta acasă pentru rolurile din „Kramer vs. Kramer” (1980), „Sophie's Choice” (1983) și „The Iron Lady” (2012).



 
Producția „Julie & Julia” se concentrează pe încercarea unei tinere de a găti într-un an toate preparatele Juliei Child din „The Art of French Cooking” și de a scrie pe blog despre asta, rememorând pe parcurs viața incredibilă a celei care a schimbat stilul de-a găti în America.


 
Filmul „Julie și Julia”/„Julie & Julia” (2010) este difuzat la Pro Cinema duminică seara de la ora 20:30 și, în reluare, de la ora 00:45.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies