marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Seară de Oscar cu The Revenant, filmul care i-a adus lui Leonardo DiCaprio mult râvnita statuetă 

După cinci nominalizări și o lungă așteptare, DiCaprio și-a adjudecat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, iar anul acesta are șansa să-și dubleze performanța. 

Seară de Oscar cu The Revenant, filmul care i-a adus lui Leonardo DiCaprio mult râvnita statuetă
De la prima apariție pe ecran în 1979, Leonardo DiCaprio și-a construit o carieră impresionantă în televiziune și film, ajungând să cunoască faima internațională după ce l-a interpretat pe Jack în „Titanic”. De atunci, el a primit numeroase aclamări critice pentru munca sa într-o gamă largă de genuri: „Gangs of New York”, „The Aviator” și „The Revenant”, cel din urmă aducându-i un premiu Oscar.
 
În filmul lui Alejandro Iñárritu, „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass”, pentru care Leonardo DiCaprio a primit (în sfârșit!) Oscarul pentru impresionanta lui odisee actoricească (cu cele mai puține replici, dar cu cea mai mare povară psihologică), personajul său, Hugh Glass, era un explorator, vânător și comerciant de blănuri, care a trăit în America secolului al XIX-lea. El devine membru al unei expediții în Munții Stâncoși, însă, după ce este atacat de urs Grizzly, rănit și cu puține șanse de supraviețuire, este părăsit și lăsat să moară în mijlocul pădurii.


 
Însă eroul îngrozitoarei confruntări cu ursul grizzly nu moare: se târăște, deși mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, animat de sumbre planuri de răzbunare împotriva celor care l-au părăsit. Și, în tot acest timp, aflăm că Glass are o familie cu o indiancă.


 

Povestea incredibilei sale supraviețuiri sale e privită, mai degrabă, ca și călătoria unui spirit („revenant” înseamnă fantomă în engleză) printr-un vast purgatoriu înzăpezit, mânat de dorința de a se răzbuna pe Fitzgerald (Tom Hardy), companionul său care l-a lăsat să moară după ce fusese atacat de urs.


 
Nominalizată la 12 premii Oscar și recompensată cu trei (pe lângă cel mai bun actor în rolul principal, pentru regie și imagine), superproducția „The Revenant” a lui Alejandro Iñárritu a fost o adevărată provocare pentru echipa de filmare, prin zăpezile din Canada. Totuși, filmul, bazat pe romanul omonim al lui Michael Punke despre viața lui Hugh Glass, nu este prima ecranizare a acestei povești. Acțiunea din „Man in the Wilderness” (1971) reconstituie aceleași evenimente, avându-l Richard Harris în rolul principal.


 

Filmul „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass”/„The Revenant” (2015) este difuzat la Pro Cinema sâmbătă seară de la ora 23:30.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies