marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Oscar 2004: Emma Stone ar putea intra într-un club exclusivist

Dacă va câștiga statueta pentru cea mai bună actriță, ea va fi a opta actriță premiată cu două trofee Oscar până la vârsta de 35 de ani.

Oscar 2004: Emma Stone ar putea intra într-un club exclusivist
După „Oppenheimer”, filmul cu cele mai multe nominalizări de anul acesta de la premiile Oscar, producția „Poor Things” este a doua mare favorită în cursa pentru câștigarea trofeelor Academiei Americane de Film.
 
Cu un precedent stabilit de „Crash”, care a bătut la puncte „Brokeback Mountain”, de „Green Book”, care a surclasat „Roma”, ori de „Moonlight”, care i-a luat fața musicalului „La La Land”, nu ne-ar mira ca, și de data aceasta, sorții să fie deciși de cel de-al doilea film clasat în preferințe. 
 
Dacă numele Emmei Stone va fi strigat la categoria Cea mai bună actriță într-un rol principal, statueta de aur îi va asigura intrarea într-un club select, cel al actriţelor care au câştigat două premii Oscar până la vârsta de 35 de ani. După ce ea a obținut primul său Oscar pentru prestația din „La La Land” în 2017, ea ar fi a opta actriță cu două statuete de aur până în 35 de ani, la fel ca Meryl Streep, Jodie Foster, Elizabeth Taylor, Bette Davis, Luise Rainer, Olivia de Havilland şi Hilary Swank


 

 
În plus, Emma Stone nu este doar interpreta rolului principal din „Poor Things”, ci și producătoarea filmului, iar dubla ei nominalizare, pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal și pentru Cel mai bun film, ar putea egala performanța lui Frances McDormand cu „Nomadland” în 2020.

Cursa, însă, este strânsă între nominalizatele pentru titlul de Cea mai bună actriță în rol principal, Emma Stone concurând cu Lily Gladstone („Killers of the Flower Moon”), Carey Mulligan („Maestro”), Annette Bening („Nyad”) și Sandra Hüller („Anatomy of a Fall”). Până acum, ea a luat laurii pentru personajul Bella Baxter la Critics Choice Awards, BAFTA și Globurile de Aur, în timp ce cea mai apropiată rivală a ei, Lily Gladstone, a câștigat doar la SAG.


 

La fel, și în ceea ce privește titlul de Cel mai bun film, concurența e acerbă. Căci, deși „Poor Things” a avut o seară de succes la gala BAFTA, câștigând în total cinci premii, a pierdut marele premiu pentru cel mai bun film în fața lui "Oppenheimer". Iar filmul lui Christopher Nolan a triumfat peste tot în acest sezon al premiilor și a luat până acum premiul cel mare la Critics Choice Awards, Globurile de Aur, BAFTA, DGA, PGA și SAG.
 
Cu toate acestea, a fi nominalizată atât pentru Cel mai bun film, cât și pentru Cea mai bună actriță în același an este o mare realizare pentru Emma Stone. Ea este a doua actriță care reușește să prindă această pereche de nominalizări, McDormand fiind prima. Și Margot Robbie ar fi putut egala această performanță, deoarece a fost nominalizată în calitate de producător la „Barbie”, însă a fost ignorată la categoria Cea mai bună actriță.


Gala decernării Premiilor Oscar va avea loc pe 10 martie, la Los Angeles, și va fi prezentată pentru a patra oară de Jimmy Kimmel.
Cinefilii din România o vor putea urmări în direct, în noaptea dintre 10 și 11 martie, de la 01:00 AM, exclusiv pe VOYO, alături de comentatorii Irina Margareta Nistor și Anghel Damian.
Pentru că îți place să savurezi filme pe gustul tău, cu Pepsi, urmărește evenimentul și află primul care sunt marii câștigători din acest an. 

 

FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies