marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Great Gatsby a avut premiera mondiala in New York: Leonardo DiCaprio si regizorul Baz Luhrmann s-au reintalnit pe covorul rosu dupa 20 de ani

The Great Gatsby a avut premiera mondiala la New York, iar pe covorul rosu au venit starurile filmului si o multime de vedete. Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Tobey Maguire au fost prezenti pentru a promova amibtioasa productie, care ca deschide festivalul de film de la Cannes peste doua saptamani.

The Great Gatsby a avut premiera mondiala in New York: Leonardo DiCaprio si regizorul Baz Luhrmann s-au reintalnit pe covorul rosu dupa 20 de ani


Dupa 20 de ani, regizorul Baz Luhrmann si Leonardo DiCaprio si-au unit fortele pentru a aduce pe marile ecrane povestea impresionanta a lui Jay Gastby din romanul celebru scris de F. Scott Fitzgerald. Cu o viziune nou si un stil artisitc deosebit, The Great Gatsby se anunta a fi printre cele mai frumoase si interesante filme ale anului.

 

"L-am intalnit pe Baz acum 20 de ani, cand aveam 18 ani si el avea in minte o versiune nebuna pentru Romeo +Juliet, intr-un univers modern. Am crezut ca e nebun, dar mi-a demonstrat ca este un cineast care sparge bariere si defineste noi reguli, caruia nu ii este frica sa adapteze romane clasice in versiuni moderne. Sa-l vad dupa 20 de ani este o bucurie, mai ales ca nu si-a schimbat viziunea. The Great Gatsby este un roman care a definit America, care a prezis multe despre cultura americana, inclusiv prabusirea economica. Baz pastreaza esenta romanului, chiar daca adaptarea sa este plina de elemente moderne. Si cred ca asta a fost cel mai important lucru pentru mine si motivul pentru care am ales sa fac acest film" a spus DiCaprio la premiera.

The Great Gatsby imbina perfect conceptele de cultura high si low, un stil propriu al lui Luhrmann, precum si elemente modern cu cele interbelice. Regizorul si-a asumat un risc imens cu acest proiect si a recunoscut ca aceasta nu va fi ultima oara. “Dintr-un motiv sau altul, eu sunt casatorit cu riscul.” a spus el regizorul care a facut doar 5 filme in toata cariera lui, dar care a reusit totusi sa cunoasca succesul la nivel international.

The Great Gastby il aduce iarasi pe Leonardo DiCaprio in rol principal intr-o poveste de dragoste impresionanta, insa actorul spune ca este mai mult decat atat: "Imi aduc aminte cand am citit cartea in liceu, ca imi lasa sentimentul de dragoste neimplinita, lipsita de speranta. Nu am vazut acea goliciune din sufletul lui Jay Gatsby. El se concentra pe dragostea fata ade aceasta femeie, dar oare o iubea cu adevarat? Atunci cand o tine in brate, este suficient?" a spus actorul pentru Hollywood Reporter.


The Great Gastby ajunge in cinematrografele din Romania incepand cu 17 mai.

 

 

Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies