marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Great Gatsby: filmul lui Leonardo DiCaprio va deschide Festivalul de Film de la Cannes din 2013

Dupa o lunga asteptare, a venit momentul ca fanii sa il vada pe Leonardo DiCaprio intr-un rol memorabil, in The Great Gatsby. Productia ambitioasa, regizata de Baz Luhrmann va deschide cea de-a 66-a editie a Festivalului de Film de la Cannes, scrie Hollywood Reporter.

The Great Gatsby: filmul lui Leonardo DiCaprio va deschide Festivalul de Film de la Cannes din 2013

 

Editia din 2013 a Festivalului de la Cannes se anunta extrem de interesanta pentru cinefili. Dupa ce s-a anuntat oficial ca Steven Spielberg va fi presedintele juriului, organizatorii au anuntat ca The Great Gatsby  va deschide festivalul, pe 15 mai.
 

"Este o onoare pentru toti cei care am lucrat la realizarea lui The Great Gatsby ca acest film sa deschida Festivalul de la Cannes. Ne bucuram sa revenim intr-o tara si la un festival care ne-au fost mereu aproape de suflet. Acum 21 de ani, aici lansam primul meu film din cariera, Strictly Ballroom, iar F. Scott Fitzgerald a scris unele dintre cele mai superbe pasaje din romanul sau chiar in apropiere de Cannes" a spus Baz Luhrmann intr-un comunicat oficial. In acest an, festivalul are loc intre 15-26 mai.



Moulin Rouge
, cu care Luhrmann a cucerit intreaga lume in 2001, ramane unul dintre cele mai apreciate filme vazute in premiera la Cannes. Atunci, studiourile 20th Century Fox au organizat una dintre cele mai mari petreceri vazute vreodata la un astfel de evenimente, scrie Deadline.com


Alaturi de distributie, pe covorul rosu sunt asteptati si Jay-Z, care a compus coloana sonora pentru The Great Gatsby si Amitabh Bachchan, legenda a Bollywoodului. Filmul va fi proiectat in afara competitiei. The Great Gatsby va fi al doilea film 3D din istorie care deschide Festivalul de la Cannes, dupa animatia Up, din 2009.

The Great Gatsby este o drama despre visul american, care ne prezinta totodata iubiri imposibile, tradari si tragedii. Cel mai nou trailer al filmului prezinta orasul New York in anul 1922, unde afacerile ilegale, muzica jazz si o serie de personaje cu moravuri usoare, sunt la ele acasa.

 


Romanul a mai avut parte de cateva ecranizari, cea mai celebra fiind aceea din 1974, al carui scenariu a fost scris de Francis Ford Coppola si ai caror protagonisti erau Robert Redford si Mia Farrow. Din noua distributie fac parte Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan, Joel Edgerton, Jason Clarke si Isla Fisher.

 

Regizorul Baz Luhrmann a creat un univers extrem de stilizat pentru ecranizarea romanului lui F. Scott Fitzgerald. Regizorul pare sa impinga la o scala si mai mare ce a facut cu lumile impresioniste din "Romeo + Juliet" si "Moulin Rouge". Filmul a necesitat un numar mare de scene realizate CGI iar prelucrarea lor in faza de post productie a cerut ore lungi de munca asa ca pelicula a fost impinsa pentru lansare de pe 25 decembrie 2012 pana in mai 2013.

 

In  Romania, The Great Gatsby ajunge in cineamtografe pe 17 mai.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies