marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Wolf of Wall Street: cinematografele din Siberia au fost amendate dupa proiectia filmului cu Leonardo DiCaprio, rusii au fost acuzati ca incurajeaza consumul de droguri

Proprietarii de cinematografe din regiunea siberiana Novosibirsk, Rusia, au fost amendati cu 113.000 de dolari dupa proiectia filmului "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street", de Martin Scorsese, fiind acuzati ca promoveaza consumul de droguri.

The Wolf of Wall Street: cinematografele din Siberia au fost amendate dupa proiectia filmului cu Leonardo DiCaprio, rusii au fost acuzati ca incurajeaza consumul de droguri

Decizia judecatoreasca a fost luata in urma unei sesizari venite din partea Serviciului federal pentru controlul narcoticelor din Siberia, care a declarat ca filmul, nominalizat la cinci premii Oscar, reflecta "o subcultura a consumatorilor de droguri" si idealizeaza utilizarea drogurilor ilegale, conform agentiei de stiri rusesti Itar-Tass, citata de contactmusic.com.

 

 

Nu este prima data cand filmul lui Martin Scorsese este criticat si pus la zid. Mai multi cinefili care s-au declarat dezgustati de portretul decadent al vietii de pe Wall-Street. Leonardo DiCaprio si Jonah Hill au iesit pe rand sa apere filmul, spunand ca  fost inteles gresit: ei nu incurajeaza acest comportant, ci din contra, filmul arata cat de daunatoare este aceasta viata si cat de mult distruge individul.

 

 

Cu toate astea, experienta lui Scorsese isi spune cuvantul, cineastul nefiind deloc uimit de aceste reactii negative: "Am mai patit asta si la Mean Streets, Raging Bull sau Taxi Driver, filme in care oamenii erau dezgustati de personajul principal. Chiar si cu Goodfellas...unde personajele faceau lucruri groaznice, dar se simteau bine facand-o. Nu am citit comentariile negative, dar cei apropiati mi-au spus despre ce e vorba. Personajul din film intra in inchisoare, iese si continua sa faca tampenii. Si ce trebuie observat aici este factorul cultural si societatea, care ii ofera prilejul de a-si continua comportamentul si chiar-l incurajeaza. Am 71 de ani, faceam filme ca Goodfellas cu 30 de ani in urma, si am vazut transformarea Americii. Valorile sunt acum legate de bani, celelalte valori adevarate nu mai exista. Eu nu am vrut sa le ofer un mesaj educativ spectatorilor, asta ar fi fost prea previzibil" a spus Scorsese intr-un interviu acordat publicatiei Deadline.

 

 

 

 

Regizorul a mai mers departe si a dezvaluit care a fost adevaratul scop al filmului sau: "Nu am vrut sa le arat ca problema s-a rezolvat, ci sa vada ca aceasta tara a incurajat acest comportament si ca actiunile astea au un impact in lume, la nivel global. Uitati-va la lumea de la Hollywood, multi au probleme cu alcoolul, droguri, se interneaza in clinici de dezintoxicare, apoi ies si incearca sa isi continue vietile, este deja un ritual banal. Iar cand faci un film despre infractionalitatile lumii financiare, trebuie sa ai fiecare piesa a puzzle-ului. Jordan Belfort a facut inchisoare, chiar daca nu a stat intr-un penitenciar de maxima securitate, nu e placut sa fii in spatele gratiilor. Dar stau si ma intreb, daca te uiti la dezastrul din lume, cine a mers de fapt la inchisoare? Ce sens are sa faci un film despre coruptia financiara intr-un mod conventiona

 

 

 


Lupul de pe Wall Street este bazat pe bestsellerul cu acelasi titlu scris de speculantul financiar Jordan Belfort, in 1990, si descrie ascensiunea lui Belfort in lumea finantelor, din anii '80, pana la anchetarea si arestarea acestuia. Personajul interpretat de Leonardo DiCaprio duce o viata libertina, iar filmul abunda in scene de sex, violenta si consum de droguri. Pentru rolul lui Jordan Belfort, Leonardo DiCaprio a castigat, in ianuarie, un Glob de Aur la categoria "cel mai bun actor intr-un musical sau film de comedie" si a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal. De asemenea, filmul a devenit cel mai profitabil lungmetraj din filmografia lui Martin Scorsese, cu incasari de peste 389,6 de milioane de dolari la nivel global.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies