marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Tom Hanks și Catherine Zeta-Jones descoperă iubirea în mijlocul unei situații absurde

Situația bizară în care un imigrant ajunge să locuiască într-un aeroport.

Tom Hanks și Catherine Zeta-Jones descoperă iubirea în mijlocul unei situații absurde
„Terminalul” spune povestea lui Viktor Navorski (Tom Hanks), venit din Europa de Est să viziteze New York-ul. Numai că, în timpul zborului, în țara sa are loc o lovitură de stat, iar când Viktor aterizează pe aeroportul John F Kennedy, pașaportul său nu mai este valabil și, ca atare, nu are voie să intre în Statele Unite. Cum nu poate nici pleca spre casă, el este nevoit să rămână pe termen nedefinit în terminalul aeroportului, până ce războiul de acasă se va fi terminat.
 
În timp ce săptămânile și lunile se scurg, Viktor descoperă un univers complex și comprimat în același timp, o lume eterogenă cu lucruri și situații absurde, cu generozitate, ambiții, haz și chiar romantism.


 
Viktor are un conflict cu Frank Dixon (Stanley Tucci), directorul aeroportului, cel care consideră că problema est-europeanului este strict birocratică și ca atare nu o poate rezolva, dar în același timp este disperat să scape de el. 
 
Sursa de inspiraţie este extraordinară: Mehran Karimi Nasseri, refugiat politic de origine iraniană, şi-a pierdut documentele în timp ce se afla pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris şi a trăit în incinta aeroportului timp de 18 ani.

 
 
Filmul „Terminalul”/„The Terminal” este difuzat la Pro Cinema duminică seară de la ora 23:15.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies