marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Tom Hardy în dublu rol în Gangsteri de legendă

Gemenii Reggie și Ronnie Kray au fost doi dintre cei mai cunoscuți infractori britanici la jumătatea anilor '60.

Tom Hardy în dublu rol în Gangsteri de legendă
„Gangsteri de legendă”/„Legend” este un adevărat tur de forță pentru Tom Hardy, pus să „jongleze” între două personaje identice ca figură, dar net diferite caracterial, adică gemenii Reggie şi Ronnie Kray, cei mai cunoscuţi infractori britanici ai Londrei postbelice.
 
Și, într-o lume care abia își revenea după război, frații Kray, crescuți pe străzile pline de duritate ale Londrei, au devenit lideri de bandă  şi infractori implicaţi în extorsiune, furt şi intimidare. Acum, ascunşi sub aparenţa unor proprietari legitimi de cluburi, gemenii au reuşit să se apropie de mai multe chipuri cunoscute şi au avut mare influenţă socială şi politică ceea ce îi făcea, practic, de neatins în faţa poliţiei. Şi nu erau doar gangsteri, ci adevărate celebrităţi, în felul lor.


 
Cei doi frați vor să elimine cartelul criminal al lui Charlie Richardson, colaborând cu mafia americană, care caută să pătrundă în oraș. Între timp, însă, Reggie se îndrăgostește de Frances Shea și se căsătorește cu ea, promițându-i că va face doar afaceri legale. Astfel, cumpără și conduce mai multe cluburi de noapte.


Însă cum nimic nu durează o veșnicie, imperiul Kray începe să se clatine sub amenințări care apar din toate părțile. Investigația poliției ajunge tot mai aproape de adevăr, iar Ronnie este din ce în ce mai violent și paranoic, cu tendințe distructive care îl conduc la greșeli flagrante.
 


Inspirat din fapte reale, „Gangsteri de legendă” este difuzat la Pro Cinema sâmbătă seara de la ora 23:00.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies