marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Fara frica! 13 cascadorii periculoase realizate fara dubluri

Au cam trecut vremurile in care actorii isi puneau viata in pericol, pentru a ajunge la adevarata performanta. In zilele noastre, cascadoriile se fac mai mult pe calculator. 

Fara frica! 13 cascadorii periculoase realizate fara dubluri

Multi dintre actori se agita putin printr-un studio, iar adevarata munca o fac editorii video. Sa vedem insa ce insemna “scoala” de cascadorie adevarata, de care putini mai sunt in stare.

 

13. Brandon Lee The Crow

 

Brandon calca pe urmele tatalui sau, Bruce Lee, de expert in arte martiale si un foarte bun actor de filme de actiune, cand o scena periculoasa din filmul “The Crow”, pe care a jucat-o singur, i-a fost fatala. In locul unui glont de cauciuc, actorul a fost impuscat cu unul real si astfel a murit la numai 28 de ani.


12. Jason Statham – Crank 

 

A jucat in filme precum “Snatch”, “The Italian Job” sau “The Transporter”, insa nicaieri nu si-a aratat mai bine talentele de cascador ca in “Crank”. Spre exemplu, a trebuit sa goneasca pe o motocicleta, imbracat doar intr-un halat de spital. Daca ar fi cazut, nu numai ca si-ar fi rupt cateva oase, dar s-ar fi facut si de rasul intregului Los Angeles.

 

 


11. Sylvester Stallone  Rambo

 

Nici macar Rambo nu intinereste, dar este capabil sa isi faca singur cascadoriile, chiar daca este trecut de 60 de ani. Asa cum s-a intamplat, de altfel, in toate filmele din seria “Rambo”.

 

 

10. Harrison Ford – Indiana Jones

 

Actorul deja sexagenar si-a facut 90% dintre cascadorii in “Indiana Jones”. Impresionant a fost si profesionalismul de care a dat dovada: a repetat atat de mult, pana a simtit ca a dat tot ce putea si scenele au iesit bine.

 

 

 

9. Keanu Reeves  Speed

 

Se spunea despre Keanu ca este om de actiune prin definitie. Regizorul filmului “Speed” nu a vrut sa-l lase sa faca singur cascadoria in care personajul sau sarea dintr-o masina intr-un autobuz care mergea cu viteza. Dar Keanu s-a antrenat in secret si a executat scena perfect.

 

 

 

8. Tom Cruise – Mission Impossible

 

Tom Cruise poate face mai mult decat sa sara ca un iepure pe canapea in emisiunea celebrei Oprah. In “Mission Impossible” a jucat in cascadorii cu camioane, s-a catarat pe stanci si era chiar sa se inece, atunci cand un acvariu urias s-a spart si peste el au navalit 16 tone de apa.

 


7. Viggo Mortensen – Lord of the Rings

 

Viggo Mortensen si-a luat foarte in serios rolul, asa ca a facut toate cascadoriile. Regizorul Peter Jackson a ajuns chiar sa-l porecleasca “ranitul umblator”, pentru ca, de exemplu, intr-o scena si-a pierdut un dinte, in pauza de pranz si l-a pus la loc, iar dupa-amiaza era din nou pe platourile de filmare. Unele dintre cele mai mari cascadorii le-a facut si in “Hidalgo”, unde a trebuit sa calareasca nebuneste, ceea ce nu-i tocmai usor.

 

 

6. Jackie Chan

 

Actorul a facut atatea cascadorii in cariera lui, incat cu greu o putem numi pe cea mai periculoasa. Are in “arsenal” urmatoarele: taieturi, cicatrici, arsuri de gradul al doilea, aproape ca a ramas paralizat cand filma pentru “Police Story”, s-a lovit la gat cand s-a aruncat de pe un turn cu ceas in “Project A”, si-a spart capul si a sangerat pe urechi in “Armor of God”. Iar in “Who Am I?” a trebuit sa coboare de pe o cladire de 21 de etaje, inclinata cam la 45 de grade.

 

 

 

5. Christian Bale – Rescue Dawn si The Machinist

 

In “Rescue Dawn”, Bale a atarnat de un elicopter in zbor, dar cel mai mult i-a pus in pericol viata faptul ca a slabit 30 de kilograme in numai cateva luni pentru rolul din “The Machinist”. De altfel, Christian Bale este cunoscut pentru fluctuatiile sale de greutate, totul in numele artei. 

 

 

4. Matt Damon – Seria Bourne

 

Matt Damon a trebuit sa joace cat mai convingator o scena in care se ineca, a sarit de pe un pod si si-a facut singur toate cascadoriile cu masini.

 

 

 

 

3. Harold Lloyd - Haunted Spooks si Safety Last

 

Lloyd a trebuit sa manevreze o bomba in cateva scene. Incredibil, dar bomba era adevarata si chiar a explodat, iar actorul si-a pierdut in accident un deget aratator si un altul de la picior. O alta cascadorie celebra a lui este cea in care a stat atarnat de un ceas dintr-un turn in “Safety Last”.

 

 

 

2. Buster Keaton – Sherlock Jr.

 

Buster Keaton si-a frant gatul intr-o scena si, ca si cand nu ar fi fost de ajuns, peste el a cazut o casa de trei etaje. Nu a fost zdrobit, pentru ca s-a nimerit sa fie in dreptul unei ferestre si a reusit sa iasa.

 

 

1. Daniel Craig – Quantum of Solace

In 2008, personajul James Bond a avut parte de una dintre cele mai mari provocari ale sale: sa sara de la etajul al treilea pe un autobuz in miscare.

 

Poate parea banal pentru majoritatea cascadorilor, nu si pentru Daniel Craig, caruia ii este frica de inaltimi. In plus, daca ar fi sarit prea devreme, ar fi fost calcat de autobuz, iar daca ar fi sarit prea tarziu, ar fi ajuns pe asfalt.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies