marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Topul celor mai bune filme realizate pe baza unor carti: franciza "Harry Potter", pe primul loc. Ce alte productii se afla in top

Franciza "Harry Potter" ocupa primul loc in topul celor mai bune adaptari cinematografice realizate pe baza unor carti. Topul a fost alcatuit in urma unui sondaj comandat de compania Samsung Electronics, informeaza contactmusic.com.

Topul celor mai bune filme realizate pe baza unor carti: franciza Harry Potter , pe primul loc. Ce alte productii se afla in top

Filmele din seria "Harry Potter", care prezinta aventurile tanarului vrajitor cu acelasi nume, au avut la baza romanele scriitoarei britanice J.K. Rowling. Filmul "Inchisoarea ingerilor/ The Shawshank Redemption", al carui scenariu se inspira din nuvela "Rita Hayworth and Shawshank Redemption" a scriitorului Stephen King, s-a clasat pe locul al doilea.

 


Podiumul este completat de trilogia "Stapanul inelelor", regizata de Peter Jackson pe baza romanului omonim scris de J.R.R. Tolkien.

 


 

Sondajul comandat de Samsung Electronics contine insa si o sectiune dedicata celor mai putin inspirate ecranizari ale unor romane. Primele doua locuri in aceasta sectiune sunt ocupate de franciza cinematografica "Amurg/ Twilight", realizata pe baza romanelor scrise de Stephenie Meyer, si de franciza "Codul lui Da Vinci", ce are la baza romanele scriitorului Dan Brown.

 

Sursa: Mediafax.ro
 


Galerie foto


Modifică setările cookies