marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Remember Lady Di: 13 actriţe au jucat rolul Prinţesei Diana

Naomi Watts, Emma Corrin, Kristen Stewart și Nicola Formby au un lucru în comun - au jucat rolul iconic al Prințesei Diana.

Remember Lady Di: 13 actriţe au jucat rolul Prinţesei Diana
Prințesa Diana a captivat publicul timp de decenii. De la recenta interpretare a lui Kristen Stewart în „Spencer“, până la portretul lui Emma Corrin din „The Crown“, o serie de vedete de la Hollywood au preluat recent rolul iconic, dar formidabil al regretatei Prințese a Poporului. Din 1982, 13 actriţe au interpretat-o pe Prințesa Diana în seriale și filme. Şi, în anul în care se împlinesc 25 de ani de la tragic sa dispariţie, trecem în revistă portretizările ei pe micul şi marele ecran.

 
În 1982, Caroline Bliss a interpretat-o pe Lady Di într-un film de televiziune despre nunta regală. La doar 14 luni după ceremonie, ABC a lansat „Charles & Diana: A Royal Love Story“, o relatare dramatică a nunții prințului Charles și a prințesei Diana la Catedrala St. Paul din Londra. Bliss a interpretat rolul Dianei „cu o acuratețe rezonabilă“, potrivit „The New York Times“ în 1982.
 
În același an, la doar câteva săptămâni după filmul de la ABC, CBS a lansat un film de televiziune similar, intitulat „The Royal Romance of Charles and Diana“, despre nunta regală, cu Catherine Oxenberg – care, însă, a romanţat prea mult povestea.
 
Nicola Formby a interpretat-o pe Prințesa Diana în „The Women of Windsor“, în 1992. CBS a difuzat filmul TV pentru a spune povestea Prințesei Diana și a Ducesei de York, Sarah Ferguson, ambele căsătorite în familia regală. Formby a preluat rolul Dianei, pe care „Variety“ a numit-o „un personaj în general plat“.
 
Serena Scott Thomas a preluat rolul titular în filmul biografic „Diana: Her True Story“, realizat de NBC în 1993. Bazată pe romanul bestseller al lui Andrew Morton, adaptarea cinematografică realizată de NBC s-a dorit a fi o privire din interior asupra relației dificile și volatile a cuplului regal. Publicaţia „Entertainment Weekly“ a scris că Scott Thomas a interpretat-o pe Diana cu „mare farmec“, dar nu semăna cu din niciun unghi cu prinţesa.
 
În 1996, Julie Cox a fost distribuită în rolul Dianei în filmul „Prințesa îndrăgostită“, difuzat de CBS, care spunea povestea relației sale. Bazat pe bestsellerul omonim, filmul a relatat aventura extraconjugală a Dianei cu fostul ei instructor de echitație. Cox a interpretat-o pe prințesă după ce a semnat contractul cu doar câteva zile înainte de începerea filmărilor. Ei i s-a imputat că a fost „prea brunetă, prea scundă şi deloc informată despre personaj“ – ea refuzând să citească orice biografie şi să facă orice cercetare asupra personajului, „pentru a nu denatura scenariul“.
 
La un an după moartea lui Lady Di, a fost difuzat „Diana: A Tribute to The People's Princess“ cu Amy Seccombe în rolul principal, prezentând ultimul an de viață şi punând în evidență relația ei cu Dodi Fayed și relația cu cei doi copii ai săi. Filmul culminează cu accidentul de mașină care a ucis-o pe Diana în 1997.
 
În 2007, TLC a realizat un documentar dramatic despre ultimele zile ale Dianei, Genevieve O'Reilly interpretând-„realistic“ o într-o serie de reconstituiri. „Diana: Ultimele zile ale unei prințese“ a fost catalogat drept o docudramă, care a mixat interviuri reale cu cei apropiați cu reconstituiri dramatice ale zilelor care au precedat accidentul de mașină.
 
În 2013, lui Naomi Watts îi revenea rolul principal în filmul „Diana“, care s-a concentrat pe relația ei cu Hasnat Khan. Pelicula a avut premiera în cinematografe în 2013 și a primit critici slabe. Watts a declarat pentru „Daily Mail“ că a simțit că s-a conectat cu spiritul Dianei în timp ce filma. „Au fost momente în care am simțit prezența Dianei - am şi visat-o foarte mult, iar asta este o noutate pentru mine“, mărturisea Watts în 2013. „Mă tot întrebam: "I-ar fi plăcut?". Așa că m-am trezit cerându-i în mod constant permisiunea de a merge mai departe“.




Bonnie Soper
a jucat rolul Prințesei Diana în două filme Lifetime: „Harry & Meghan: A Royal Romance“ și „Harry & Meghan: Becoming Royal“, dar rolul ei a fost unul episodic.
 
Emma Corrin a interpretat-o pe tânăra Prințesă în cel de-al patrulea sezon al serialului „The Crown“, de la Netflix. Serialul, care relatează viața reginei Elisabeta pe decenii, a documentat povestea lui Charles și a Dianei în cel de-al patrulea sezon. Corrin, joacă rolul viitoarei prinţese alături de Josh O'Connor, care îl interpretează pe Prințul Charles. „Emma este uluitor de exactă şi arată ca o copie fidelă a Dianei, ceea ce este oarecum înfricoșător“, spunea partenerul ei platou pentru „Harper's Bazaar“ în 2019. De altfel, Corrin a câștigat Globul de Aur în 2021 pentru această interpretare și a fost nominalizată şi la Emmy.
 

Kristen Stewart

a intrat şi ea în pielea personajului, într-un film care o urmărește pe Diana în timpul unui weekend cu familia regală la Sandringham, chiar înainte de a decide să-l părăsească pe Prințul Charles. Filmul a fost lansat pe 5 noiembrie anul trecut şi a primit critici positive.

 


Elizabeth Debicki
va juca rolul regretatei prinţese în cel de-al cincilea sezon al serialului „The Crown“. La fiecare două sezoane, „The Crown“ schimbă distribuția pentru a arăta trecerea timpului şi, cum Corrin va fi prea tânără pentru a interpreta o Prințesă Diana mai în vârstă, producătorii a ales-o pe Debicki. Ea va juca alături de Dominic West, care îl interpretează pe Prințul Charles.
 
Jeanna de Waal o interpretează pe Diana în musicalul de pe Broadway despre viața ei, care a fost filmat pentru Netflix. „Diana: The Musical“ a avut premiera în 2021, cu doar câteva săptămâni înainte ca de debutul pe Broadway. Musicalul o urmărește pe Diana din momentul în care îl întâlnește pe Prințul Charles până la moartea ei prematură.
 
FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies