marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

A murit Michael Gambon, actorul care l-a interpretat pe Dumbledore în Harry Potter

Actorul care i-a dat viață legendarului personaj a închis ochii la vârsta de 82 de ani.

A murit Michael Gambon, actorul care l-a interpretat pe Dumbledore în Harry Potter
Michael Gambon, actorul care l-a interpretat pe Albus Dumbledore în șase dintre cele opt filme ale celebrei serii „Harry Potter“, a murit la vârsta de 82 de ani din cauza unor complicații legate de o pneumonie, a confirmat familia sa într-o declarație publică semnată de soția sa, Lady Gambon, și de fiul său, Fergus Gambon.
 
Deși cariera sa a început la o vârstă foarte fragedă și s-a întins pe parcursul a peste șase decenii în film, teatru și televiziune, rolul pentru care va fi cel mai bine amintit este cel al lui Albus Dumbledore, directorul de la Hogwarts.


 
După moartea lui Richard Harris, care l-a interpretat pe Albus Dumbledore original, Michael Gambon l-a înlocuit pe acesta pentru a interpreta personajul în cel de-al treilea episod al francizei lui J. K. Rowling, „Harry Potter și prizonierul din Azkaban“. Din acel moment și până la ultimul film din serie, el a interpretat legendarul personaj, inclusiv în „Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore“ de anul trecut, al treilea episod al seriei care a apărut ca un spin-off al lui „Harry Potter“.


 
Din 1998, numele lui Michael Gambon eea precedat de titlul Sir, deoarece Regina Elisabeta a II-a a Angliei l-a făcut Cavaler al Imperiului Britanic pentru contribuția sa la artele spectacolului.
 
Pe lângă rolul emblematic al lui Albus Dumbledore, a rămas în memoria publicului britanic și în rolul inspectorului Maigret, într-un serial difuzat de ITV.

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies