marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actrița Catrinel Dumitrescu va fi premiată la TIFF 2024

Anul acesta, Premiul de Excelenţă decernat de organizatori va ajunge la protagonista din filmul „Buletin de Bucureşti”. 

Actrița Catrinel Dumitrescu va fi premiată la TIFF 2024
Mai e puțin până la deschiderea celui mai așteptat festival de film din România. Și, în timp ce tehnicienii își verifică aparatura și sistemele de scenă, vedetele își pregătesc hainele de gală, iar clujenii se pregătesc pentru primirea invitaților și pentru cele mai așteptate proiecții, am aflat deja că pe lista celor premiați anul acesta se află numele actriței Catrinel Dumitrescu, renumită pentru rolurile sale din teatru și televiziune.
 
Soția regretatului actor Emil Hossu va ajunge la TIFF ca laureată a Premiului de Excelență la Gala de Închidere a celei de-a 23-a ediţii a festivalului. 


 
„Catrinel Dumitrescu va participa şi la o proiecţie specială a filmului «Căsătorie cu repetiţie», în regia lui Virgil Calotescu, 1985, care va avea loc sâmbătă, 22 iunie, de la ora 17,00 la Cinema ARTA", se arată într-un comunicat transmis de organizatorii TIFF.
 
De altfel, acesta este și filmul care a consacrat-o, rolul său fiind cel al unei absolvente de facultate care încearcă să facă rost de un buletin de Bucureşti pentru a rămâne în Capitală. „Erau vremuri în care se tăcea dureros în speranţa că din tăcerea asta va ţâşni cândva un strigăt. Buletinul a stârnit un hohot de râs. Domnul Cotescu spunea la un moment dat: 'E cel mai bun scenariu de comedie pe care l-am citit'. Era o doctorie într-o linguriţă de miere”, spunea Catrinel Dumitrescu despre acest rol.



 

 
Totodată, împreună cu soţul ei, regretatul actor Emil Hossu, Catrinel Dumitrescu a jucat timp de zece ani un spectacol cu imens succes la public: „Doi pe o bancă'”, de Aleksandr Ghelman.
 
Din 1990 este angajată la Teatrul Nottara, iar în 2002 a primit Ordinul Naţional pentru Merit, în grad de Cavaler, pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc.
 
FOTO: Instagram, TIFF, Studiourile Buftea/Instagram

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies