marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Alec Baldwin a fost exonerat de acuzațiile de omor involuntar prin imprudență

Procurorii au renunțat la acuzațiile de omor involuntar în cazul morții accidentale a cineastei Halyna Hutchins.

Alec Baldwin a fost exonerat de acuzațiile de omor involuntar prin imprudență
Alec Baldwin a scăpat de acuzațiile formulate în urma tragicului accident petrecut în timpul filmărilor la pelicula „Rust“, soldat cu moartea cameramanului Halyna Hutchins în octombrie 2021. Starul a fost acuzat de omor prin imprudență după ce a tras cu o armă care ar fi trebuit să aibă gloanțe oarbe, dar care avea gloanțe adevărate și care a dus la moartea acesteia.
 
„Suntem mulțumiți de decizia de a respinge cazul împotriva lui Alec Baldwin și încurajăm o anchetă adecvată asupra faptelor și circumstanțelor acestui tragic accident“, au declarat cei doi avocați ai actorului, Luke Nikas și Alex Spiro, pentru NBC. Într-o strategie pe care experții o numesc agresivă, acuzarea renunțase deja la acuzația de posesie de armă, ceea ce la momentul respectiv însemna că actorul avea mai puține șanse să fie găsit vinovat. În cazul improbabil în care s-ar fi ajuns la asta, Alec Baldwin ar fi putut petrece cel puțin 18 luni în închisoare și ar fi putut plăti o amendă de peste 7.000 de dolari.


 

Potrivit purtătorului de cuvânt al procurorului, această decizie a fost „pentru a evita alte discuții litigioase pentru Baldwin și avocații săi“. Și asta pentru că, la un moment dat, actorul a ajuns la un acord cu familia Halynei Hutchins, dar termenii respectivi nu au fost niciodată dezvăluiți. Singurul lucru care a ieșit la iveală este că soțul victimei, Matthew Hutchins, a devenit producător executiv al filmului, ale cărui filmări s-au reluat luna aceasta.
 
Proiectul continuă sub conducerea regizorală a lui Alec Baldwin, în ciuda accidentului mortal, în timp ce compania de producție a filmului, Rus Move Productions, a acceptat o amendă de 100.000 de dolari pentru lipsa unor măsuri de siguranță în timpul filmărilor.


 

 
Potrivit „LA Times“, o sursă apropiată de producția filmului Rust a declarat că încă nu este exclus ca Baldwin să fie acuzat de noi acuzații, dar de data aceasta minore. Sursa a mai dezvăluit că trăgaciul pistolului care a fost folosit la filmări a fost modificat înainte de a ajunge pe platou, ceea ce ar fi făcut ca arma să se descarce accidental.

FOTO: Instagram

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies